Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


De mest underbara katastrofer

Februari 2012Posted by Christel Fri, February 10, 2012 14:25:32
 

Jag har två hundar. Som hårar ner min lägenhet. På golvet, på mattorna, i sängen, soffan, i hörnen. Håren yr så att jag hittar hundhår på översta skohyllan 2,5 meter upp i luften när jag prettostädar. De lerar ned hallen (och resten av lägenheten) och äter och dricker så att det sölas på 10 av mina 30 kvadrat. De kostar pengar, de kostar tid, de kostar tålamod. Och jag måste ju ALLTID ”hem och gå ut med hundarna först” vad det än handlar om.

Min stora hund skrämmer bort folk och får dem att byta trottoar på gatan. Han är otroligt klumpig och bufflig och pratar med ett enormt svulstigt kroppsspråk vilket gör att både folk och hundar tror att han är arg när han egentligen precis som alltid är så glad att han inte vet vart han skall ta vägen. Han älskar allt. Mat, människor, djur, lek, sömn. På ett maniskt amstaffvis som gör att ens ”calm & assertive”-röst går upp i falsett när man blivit stressad av hans spretiga jag under en hel dragkampspromenad.

Min lilla hund får nervösa utbrott och har nu kommit in i en period där hon låtsas som att hon inte alls är rumsren. Hon kissar precis överallt. Härom natten kissade hon på mig och natten därefter kräktes hon på min (hell on earth my god för i helvete jag är kär) pojkvän. Hon har en oförklarlig dödsskräck för klotången och skäller på folk på gatan när de inte flyttar sig ur vägen för hennes tanke om vilken del av trottoaren (och världen i stort) som är hennes. Hon låtsas som att hon inte fattar när man säger ”sitt” och ”gå och lägg dig” fastän hon vet precis vad hon skall göra. Hon står still och spjärnar emot när man har bråttom ut på promenad och hon springer före när vi skall visa andra hur fint mina vovvar kan kommandot ”sida”.

Men fan va jag älskar dem.

Dom är katastroferna som rubbar min perfektion. Mitt sjukliga kontrollbehov. I deras närhet luktar det fis, är lite smutsigt, är sällan särskilt artigt och lite obekvämt.

Jag önskar alla maniskt stressade perfektionister kärleksfulla katastrofer med jämna mellanrum. Och kärlekslösa katastrofer kanske ännu oftare.

Det vi inte kan styra till 100% lär oss om Livet. Utvecklar oss att bli kommunikativa, engagerade, förstående, drivna människor som även om livet ibland smakar avföring oftast vaknar hungriga på ännu en oförutsedd fantastisk dag.

Ses i kaoset! (eller på Energikällan Spa, Hvitfeldtsgatan 12 i Göteborg)

Dagens Låt - för att nostalgi är bra: The Police - Man in a suitcase

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post69