Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Fantastiska Strunttidning

Oktober 2012Posted by Christel Sat, October 20, 2012 17:00:01
Undertidenmusik (för alla asbra prylar vi inte kan leva utan): M. Carey - Without You

Jag hade förmånen att vara ledig i tre dagar å såg till att åka ut till Tjörn för att hälsa på systrar och systerbarn å hästar å hundar å mammor å pappor å morbröder å sånt. Helt grymt. Charlie är ganska nykläckt och det är udda hur en helt ny filur finns i familjen som jag inte känner! Han verkar vara en helcool typ. Han äter och han sover, å däremellan gnyr han lite. Jag vill ha en likadan. Fast det får nog dröja lite.

Hemma hos mina föräldrar ligger det alltid massa tidningar. Postorderkataloger. Ljuvliga, underbara ting! Ellos (Ellos känns ganska mycket som min uppväxt. Ellos och Göksäter. Kvantitet e grejen, här skiter vi i resten för vi VILL HA MÅNGA!) H&M, Cellbes å lite skummare tyska uppstickare med helt obärbara grejer som mamma la framför näsan på mig sist jag var ute. ”Kolla här då. Helt gräsliga” Det var dom verkligen. Balkan på Melodifestival! Gith Gay på Adenmarks! Polen möter Enskede!

I tisdags hittade jag ändå den bästa. I särklass bästa. Den startade med kläder som var helt otroligt fula. Kläder där saker heter saker som dom inte heter annars. Tröja heter Jumper, Kängor heter En Stövlett, Sandaler heter en Nätt Sandalett, Byxor heter Klassisk Byxa, draihopdigsåattduintekanandas-filimojer heter Kroppsformare och många plagg får dig inte att se smalare ut utan Slankare.

Efter kläderna började The Real Shiat. Själva GREJERNA. Sakerna du inte kan leva utan. Prylarna som förändrar ditt liv, är testade av en dam som heter Marianne som är Jättenöjd (!!!), måste marknadsföras med otroliga mängder särskrivningar och som dessutom är asbilliga jämfört med fantasimiraklen de utför. Låt mig presentera mina favoriter:

Anti-halk-Sprayen. Du sprayar den på skosulan och sedan halkar du inte mer. Springer du vanligtvis runt och halkar? Nä! Inte längre! För nu är sprayen här! Skulle du vara det minsta tveksam kan du lätt se på bilden att hon som halkar är överstruken. Inget halkeri alltså. Med en spray.

Har du hår på kroppen? Blä. Inte denhär bruden! Hon är sjukt avslappnad i sin sittande pose och jättehårlös för hon har använt Epil-Stop. Den går tydligen NED i hårrötterna och säger åt håret att inte komma tillbaka! Så himla käckt och trovärdigt. Det skönaste är ändå att den har hög ”fuktighetsfaktor”, så den innehåller jättemycket fuktighet.

Har du ett tråkigt liv? Inte längre. In med mystiken ba! Jerikos Ros är en växt som inte bara bringar mystik till till liv utan även lycka. (bring it on, liksom) Om man inte vattnar den blir den som du ser torr och livlös, men vattnar du den blir den grön och glad. Utan vatten – grå och död. MED vatten FIIIIIN. Obs. Glöm inte vattna.

Har du bakat en äcklig och ganska ful tårta? Ingen fara. Lassa upp ett magiskt ljus på den. Det magiska ljuset är MAGISKT och slår ut när du tänder det, och så får du höra en fin melodi. Hur vackert somhelst.

Här är kudden som satte mig ur arbete. Jag förstod inte längre varför mitt yrke fanns kvar när jag såg den. Den är ju EFFEKTIVARE än handmassage! Dessutom ergonomiskt utformad (vems ergonomi eller till vilken del av kroppen spelar ingen roll – det går bra lite som man vill, den är iallafall jävligt ergonomisk) Den masserar dig tillåmed skönt när du tittar på TV. Snacka service.

Här är grejen för dig som tycker att det är så himla jobbigt att ha två assnygga lökar att flasha. Täck guds gåvor med en spets. Du behöver inte ens ha på dig ett linne under, med spets på. Du behöver bara fästa denna i BH:n! Som en vuxenhakklapp! Kan va bra även för er som ofta tappar mat i den gigantiska klyftan tänker jag.

Har du också haft oturen att låta nån helt inkompetent människa Photoshopa din hand helt prickig? Alternativt att någon målat prickar med brun färgpenna på dina händer? Ingen fara på taket. Lös det med en roll on.

Har du brist på underbara känslor? Tjacka domhär. Du måste bara uppleva den underbara känslan.

Här finns en skitbra kudde. Det är ändå inte det bästa. Det bästa är att läkare över hela världen rekommenderar den, för det kan du lätt se – för det är en bild på en läkare och läkarens pekfinger med i annonsen. Han ser allvarlig, ärlig, läkarig och pålitlig ut.

Och den sista – den finaste: De Ortopediska Inläggen. Vilken ortoped? Vet inte. Ortopedens. Förutom att dom innehåller magnetism som är väldigt bra så är det som att gå på moln. Tror du mig inte? Men du SER VÄL? Bilden visar klart och tydligt två stycken som är ute och går på ett moln, och dom är dessutom jätteglada. Tror du mig fortfarande inte? Men Hallå?! Läkaren är med igen! Läkaren och hans vänner över hela världen rekommenderar ortopediska inlägg. Vilkasomhelst.

Sugen? Då är det tidningen City Look du saknar. Tyvärr har jag inte en enda av dessa prylar (ännu) så jag tar och fortsätter mitt ofullständiga liv med att dammsuga. Trevlig helg.

  • Comments(2)//blogg.miouconcept.se/#post90

Akta så jag inte hötter med näven!

Oktober 2012Posted by Christel Fri, October 05, 2012 01:04:43

Undertidenmusik: Lily Allen - Fuck You

Här sitter jag å hötter med näven i min soffa som vanligt. Det är värst vad det är lätt att hötta på hemmafronten.

Det är ändå rätt skönt när folk e korkade, trångsynta och lätt imbecilla på tv, för då kan jag byta kanal. Och jag kan ju välja vilka tidningar jag (inte) läser, vilka hemsidor jag lallar runt på å vilka vänner jag sparar och som sparar mig tillbaka.

Men ofta kan jag inte välja för folk är korkade i verkligheten och i nuet också – mitt framför näsan på mig. Ibland gör det att jag ryter, men ofta ofta gör det att jag knyter näven i fickan och kommer hem och tuggar maten jävligt hårt istället.

Särskilt en människa förbluffar mig om och om igen.

Våra vägar korsas ofta, och jag vet aldrig riktigt vilket ben jag skall stå på i hans närhet. Vem han är idag får jag passivt invänta och sedan smidigt vika av från utan att stryka mig mot hans hårda kanter. För jag vet också att när jag inte är med osar det hårt om hans ord om mig, och förmodligen om varenda jäkel som inte är kvar i rummet han befinner sig i.

Han har ingen förståelse för varför världen inte går hans väg. Varför den motarbetar honom på så många fronter. Han talar om karma, och om djupa kommunikationer och om förståelse och om budskap – han tokjagar kunskap och bildning och vetenskap om De Verkliga Svaren och därför förvånar det mig hur någon som honom, som har så färgglada tankar om tillvaron kan ha sådan avsaknad av självinsikt. Och jag ställer mig frågan om och om igen:

Kära hjärtanes, om ingen verkar förstå Din väg, om ingen är smart nog att spela ditt spel efter dina regler eller smart nog att kunna det du kan och förstå det du säger, om du byter trottoarkant för folk du inte vill möta, talar fruktansvärt illa om människor du haft tidigare samröre med, hälsar glatt på folk för att sekunden efteråt läcka ut något redigt surt då den passerat, om du inte kan samarbeta med någon, om du inte räknas med i sammanhang längre, om INGEN FÖRSTÅR DIG OCH DITT – KAN, jag säger bara KAN det ligga hos dig själv?

Självklart undviker människor Dig. Man får ju en dolk i ryggen av dig i farten. Har du någon aning om hur obekvämt det är att ha en trubbig dolk i ryggen? Flisor och blod och grejer. Aj. Liksom aj.

Gör om gör rätt.


För övrigt anser jag fortfarande att det är äckligt att "Something in Your Mouth" är med i CxWorx #8 (och egentligen att den finns alls) och att instruktörer världen över sjunger med samtidigt som de gör lunges med ett gummiband (hej bisarrt).  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post88