Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Om jag bara mår lite dåligt blir det bra.

Mars 2013Posted by Christel Tue, March 12, 2013 10:45:37
Undertidenmusik: Y.G - Im Good

Jag har en allvarlig störning. Jag kan med största sannolikhet ha ärvt den och jag är inte ensam om diagnosen, för jag möter mina likar överallt.

Det handlar om att betala i 'må-kasst-pengar'. 'Må-kasst-pengar' är låtsasvaluta som går ut på att om jag mår riktigt dåligt över någonting och lider allt jag orkar så kan inte Du klandra eller kritisera mig – för jag har ju gjort allt jag förmår och ansträngt mig som en jävla idiot - och mår dessutom illa på kuppen! Du hade kanske (förmodligen inte) tänkt kritisera mig ändå, eftersom jag är lätt smärtsamt, bajsnödigt noggrann med det mesta jag företar mig. Och i linje med det är alltså denna valuta min försäkran om att alla i slutändan kommer att älska mig. Och sedan kommer jag att vinna nåt pris, för sveda och värk och väl genomfört....liv?

Du möter oss säkert också lite överallt. I släkten finns hen som hjälpte till med att göra om hela din husfasad och inte krävde nåt tillbaka. I skolan möter du hen som helt plötsligt har gjort nittio procent av grupparbetet och låtsas som att alla var med och gjorde det. I vänskapskretsen är det hen som helt hoppsan körde hela vägen ned till Kroatien på bilsemestern (och tillbaka igen) fastän ni var fyra pers som hade körkort. På dagstrippen är det hen som har gjort fika och matsäck av absolut världsklass som skulle räcka till en vecka i vildmarken. På jobbet är det hen som med egna pengar investerade i inredning och utsmyckning bara för att göra det lite trevligt för alla. Hemma hos dig är det barnvakten som förutom att oklanderligt och pedagogiskt passa dina barn, även sanerat hemmet och bakat en kaka när du kommer hem. OCH lärt din hund ett nytt trix.

Hen gör alltså inte bara saker ordentligt, hen övergör dem gånger fem miljoner så att det blir löjeväckande - så über att man kan fnissa lite åt det.

Utifrån kan man knappast se problemet. Egentligen finns det ju inget problem, för Dig blir situationerna ju bara hemskt mycket enklare!

Skillnaden mellan oss må-kasst-valutanier och rena martyrer är att vi inte kastar fram denhär valutan i nyllet på dig och får dig att må dåligt över den. Vi vill på intet vis tangera någon samvetesknapp hos dig. När Du konfronterar oss nekar vi och försvarar oss med vårat liv! Vi lovar att vi bara gör det för att vi vill och för att vi är goda människor. Fast, vi skulle såklart aldrig använda begreppet 'goda människor' då det inte är särskilt ödmjukt.

Men vi ljuger.

För det första gör vi allt dethär för att vi tror att vi måste. Om vi bara anstränger oss tills vi mår lite dåligt så ofta vi kan, kommer våra goda gärningar att adderas till det där karmakontot och slutligen resultera i något fantastiskt. En pokal av guld. En rikedom. Evig lycka. Eftersom vi inte är dumma i huvudet inser vi samtidigt att det här är en illusion och att vi strävar mot ett låtsasmål. Kontraproduktivt, förvirrande och helt irrationellt.

För det andra kommer det här beteendet i det långa loppet antingen att göra oss jävligt bittra över att ingen någonsin betalar tillbaka och resultera i att vi stannar hemma på kammarn och muttrar i vår ensamhet tills vi dör. Eller tillslut göra oss till Verkliga Martyrer – för att vi inte längre kommer att orka hävda att vi älskar att lösa allt hela tiden. Istället börjar vi nämna att vi faktiskt gjort ditt och datt - och vi kommer att nämna det i tid och otid.

Vi är alltså groende martyrer. En liten låda med odlat bajs.

Om du skulle vilja rädda dig själv från att på lång sikt vara med och vattna det groende martyrfröet och i slutändan sitta där med en vän/släkting/kärlek som över en natt blev Gollum – så går det att deltaga i kampen. Små medel räcker.

När hen är i görningen att förändra världen med sina heroiska insatser, påminn hen om att man kan leva. Moona hen i fejset. Sätt pekfingret på nästippen, gör en grisnäsa och säg ”korv”. Gör en egenkoreograferad hiphopdans runt hen. Ta hens arm och låt hen drämma till sig själv i huvudet.

Var ett statuerat exempel på att livet kan vara jävligt oseriöst – och asgött.  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post98