Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Hysteri, inspiration och lite Candycandy

Maj 2013Posted by Christel Thu, May 30, 2013 10:45:35


Undertidenmusik: Blurred Lines - Robin Thicke ft. T.I & Pharrell

Förra helgen var som ett studiebesök två år tillbaka i tiden i mitt liv. Yoga Games hade den äran att infalla samma helg som Les Mills Kvartalsutbildningar i bl.a. BODYBALANCE™ och CXWORX™. Upp i ottan och svettig fram och tillbaka i stan med yogamattor, Give away bags, DVD-kit, tights, vattenflaskor och ZigNanos vid min barm. Lördag och söndag var liksom skapta för inspiration att både flöda in och tryckas in oavsett om jag ville eller inte. Jag var ömsom överväldigad, ömsom helt hysterisk och redo att ge upp och kila hem.

Yoga Games hade blivit ännu snyggare (!) och deras Market Place var proppad med underbara kläder från svenska Annas Saprema och underbara nyupptäckta norska märket Run&Relax (se det sinnesförvirrat sköna linnet jag har på mig på bilden ovan) Jag vill ha allt dom säljer. Därtill förärades Market Place med bl.a. grymma

3 Minute Egg” - multifunktionella yoga/träningsblock

Daily Greatness Yoga Calendar” - en strukturerade kalendrar för dig som vill konkretisera dina träning och eller din yoga.

Holistic.se” med t.e.x. supergoda kokoschips med muscovadosocker

YOGOBE.se” ett nytt initiativ till att prenumerera på yogaklasser på nätet – direkt hem till ditt vardagsrum. Ruskigt bekvämt och smart för oss som liksom har mer och fler att tänka på än bara oss själva – och får svårt att ta oss till gym och yogasalar när vi väl landat innanför ytterdörren på kvällen. Testa en månad GRATIS (Jag vet. Galet.) genom att gå in på deras hemsida och skriva in ”Johanna” i kodrutan vid registrering. Koden kommer ifrån Jira & Global Yoga's grundare Johanna Andersson – use n' enjoy!

Jag besökte klasser för bl.a;

Brock & Krista Cahill. Jag har inte tränat för dem innan. Dock finns det väldigt spänstiga bilder på dem båda att tillgå på nätet, så jag hade en föraning om vad som skulle komma. Deras klasser gick väldigt mycket ut på att ha väldigt hög musik, väldigt högt tempo, väldigt mycket coreträning och 75 -90% uppånedstående i armbalanser och handstående av olika slag. Dom var extremt kompetenta på att vara både rörliga och uppånedpå. Men vi talade kanske inte samma språk för jag lyckades inte varken höra vad dom sade, hinna med att göra sakerna dom visade eller riktigt förstå hur man skulle göra. Man är olika. Jag kanske är en trög brud. Jag plockade med mig kuliga asanakombinationer iallafall. Och Krista är läskigt lik min gamla barndomsvän Nathalie i Kristallbarn – både till utseende och röst.

Jonathan Monks. En sällsynt begåvning i att få folk att göra magiska saker utan att dom fattade hur det gick till. Han fick som vanligt helt vanliga svennebananas som mig och resten av det svettiga rummet att flöda obehindrat bara genom att rida på andetaget. Han har dessutom en mumsigt torr brittisk humor. Kick ass.

Guru Dharam Khalsa. Han kommer som vanligt in i vita jeans, sandaler med sockar i, turban och Dont-mess-wiv-me-skägg. 90 minuter Kundaliniyoga och en hel sal som säger ”Hram” 500 gånger och sprattlar som maskar liggandes på rygg (har maskar rygg, tänker du). Vi fick lära oss att anpassa oss till the Aquarian Age. Uppfriskande!

...Men missade tyvärr varma, starka, vackra Cecilia Gustafsson och hennes SOMA-klass lördag kväll då min kropp sade tvärnej efter nio timmars konstant träning. Darn...

Yoga Games Föraning och Bekräftad spaning:

Explosionsartad ökning från föregående år i antalet:

1. Malas (sällan har en byggnad innehållit så många pärlade halsband med tofsar)
2. Buddha Armband (Central snubbe, dendär Buddha)
3. Döskallar (Kali hade blivit alldeles till sig i trasorna om hon visste)
4. Färgglada tights (den som har flest mönster och färger på sina tights vinner)
5. Handståenden (Instagram har startat en sekt ”Vi som kan stå på händer på jättemånga sätt”)

Yogasverige har bevisligen gått in i en turkos, knallgul och rosa symbios av yogaBLING.

Lesmills-delen av helgen? BODYBALANCE™#61 är en flödande, mjuk klass som landar i kroppen med en gång, till skillnad från förra koreografin är den jämnare och tryggare – och om du så vill; enklare. CXWORX™#11 är ju såklart som vanligt (jag vet att jag säger det varje gång) den tyngsta hittills, där låt 2 är Lucifer själv. Musiken i nya CXWORX är bästa någonsin, på riktigt.

Och sist: Det kokar i Mious Träningsgryta! Jag har planer för klasser, nya träningsformer och företagssamarbeten vid sidan om plugget i höst och hoppas på att se er mer och oftare i salarna runtom i Göteborg. I sommar har jag kvar lite klasser sedan gångna vintern och våren och vikarierar samt hoppar in på en del annat. Fler och fler möter mig på Energikällan för privatklass i yoga, välkommen dit för att testa!

Om freakin' Namaste, y'all!  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post103

Med rätt att tycka

Maj 2013Posted by Christel Mon, May 20, 2013 22:45:21

Undertidenmusik: Maria Mena - "Never Mind Me"

En svensk tiger. Neutrala människor en efter en, vi går inte in på djupet, vi delar inte med oss och vi löser för guds skull inga problem. Tyst, bara tyst. Vi tiger käft tills det bleknar bort. Allt från alkoholproblem, olycklig kärlek och ångest till glädjebonanza och ren kåtlust. Stilla sig.

Att tycka är dock okej. I tystnad väsa över folks sätt. Gotta sig.

Man kan tycka att brorsans ungar är helvetet på jorden – men man säger inte det.

Man kan tycka att ens mor tagit i lite hårt med alkoholen nu fjorton gånger (alternativt fjorton år) för mycket – men man säger inte det.

Man kan tycka att grannen har ett jävla sätt – men det säger man såklart inte.

Man kan vara så trött att kroppen inte reser sig upp på morgonen – men inte skall det sägas nåt.

Det finns dock några undantag. Mmmmm. Undantag då vi får lov att tycka högt - att ge tyckandet en röst, och fanihellevette vad det tycks HÖGT OCH LJUDLIGT DÅ! All vår samlade tystnad ackumuleras in i ett tyckande från djupet av vår undertryckta, missnöjda, kvävda och kränkta varelse för jösses vad det är skönt att med rätten i ryggen få lov att skälla ut. Att hötta. Skrika. Anklaga. Bestämma. Tipsa. Redogöra för sakernas tillstånd.

Det är folkliga saker som t.e.x;

VM i en vilken sport som helst med många män i.

Eurovision.

Vädret.

Politiker som begår misstag.

SJ, alla tåg på SJ och alla som jobbar på SJ utan undantag. Alltid. Detvardåfan.

Alla får tycka. JÄTTEHÖGT! AAAAaaa! Ett två tre TYCK.

Men så är det en sporadisk mängd andra saker som man också får lov att ljudligt spy galla över utan att vara tabu, t.e.x;

Tjejer som gjort skönhetsingrepp. Vilket som helst.

Tjejer med små och tajta kläder.

Hundägare och deras hundar.

Här är det också okej att besinningslöst raljera och hysta ur sig hur man nämligen vet hur det är, för plötsligt är hela Sverige beteendevetare, psykologer och hundcoacher.

Eftersom jag inte gjort några skönhetsingrepp och inte trivs så jättebra i väldigt små och tajta kläder behöver jag inte utstå människors extremt låga IQ och ännu lägre EQ vad gäller kommentarer till höger och vänster om att min självbild skulle vara sned, att det är synd om mig, att allt bottnar i en komplicerad familjesituation och sökandet efter en fader samt att jag är en svag individ som är ful från början och ännu fulare nu efter vilken injektion eller vilken operation jag nu valt att genomgå för mina egna pengar. Däremot är jag hundägare. Och det stannar inte där, jag är hundägare till en (håll i dig) problemhund. En kamphund. En mördarhund. En farlig hund. Det gör att man får lov att vara precis hur otrevlig man vill mot mig. På stan, i skogen, på gatan, vid havet. Man får lov att säga att man tycker att hunden är ful. Man får lov att säga att man inte tycker om ”sånadär”, rakt till mig.

Jag kan inte räkna gångerna jag har fått kommentarer som;

”Håll koll på den där”

”Ta bort den”

”Tänk på hur du uppfostrar en sån”

”Du kan inte göra på det viset med en sådan”

”Det fattar du väl att såna måste hållas kopplade!”

”Den kan du inte ha här”

Oprovocerat. När hunden är tyst. När han sitter stilla. När han inte ens tittar åt imbecillens håll.

Man får dessutom lov att behandla mig som om jag var helt bakom flötet, tala till mig som att jag var tre år och hålla föreläsningar för mig på bussen eller i parken om att jag skall göra på ett visst sätt med hunden, när jag helt uppenbart redan gör precis så – eller på vilket sätt jag nu väljer att utan ryck och slag uppfostra den hund som jag räddat från avlivning efter en livsstart i helvetet med svält och misshandel.

Jag säger inte att man inte får lov att vara hundrädd. Jag säger inte att man inte får lov att ha en ståndpunkt. Jag säger inte att man inte får lov att tycka att det är obehagligt när en muskulös 30 kg´s amstaff får en flipp och står och skäller ut i tomma intet efter att ha sett en ekorre, någon stackare på skateboard eller en rolig boll man inte får lov att leka med utan att det går att få kontakt med hunden. Jag säger inte att man inte får lov att skälla ut mig efter noter när jag gjort fel, eller när min hund betett sig illa.

Jag säger bara att dom 95% av gångerna där det inte har skett någonting anmärkningsvärt gällande mig eller min hund som hindrat dig i ditt livs gilla gång – så är jag på intet vis intresserad av att få kastat i ansiktet vad du tycker om läget. Om du bara orkar knipa käft och vara medmänniska så skall jag också knipa käft och inte gå till personangrepp tillbaka mot dig - med vad det nu är som jag tycker om dig för tillfället. Som att du är tjock, har en vedervärdig hårfärg, en kass karaktär, låg empati, dålig hållning, äter skit, är inkompetent, whitetrash, lowlife, har övergött dina autistiska barn, eller bara att du är otroligt respektlös.

För jag får lov att tycka det om dig. Jag har dock vett nog att veta när den informationen stannar bäst gömd djupt innanför mitt pannben till dess att jag kan bearbeta den och släppa taget om den utan att skada dig på vägen.

Till sist: Tack underbara människa som gav mig denhär lappen på bussen härom veckan när jag åkte med mina hundar i en överfull Expressbuss. Jag börjar fortfarande gråta av glädje när jag tittar på den.  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post102

Att ligga med sin smartphone

Maj 2013Posted by Christel Thu, May 16, 2013 09:54:31

Undertidenmusik: TLC - ”Red Light Special – Dirty Version”

Det gäller att hänga med. Att vara på så många ställen som möjligt samtidigt. Att dela sig. Tills man inte är delaktig i ett enda skit längre.

Att ligga med sin smartphone Part One:

Jag hookade upp med en vän för att ta igen lite missad tid och prata ikapp oss. Mysigt. Men. Först var vi tvungna att checkas in med taggar på stället så att det gick att se på facebook att vi var där. Därefter skulle det uppdateras status på facebook varje halvtimma och instagrammas vad vi intog och när vi bytte ställe. Sedan twittrades något citat från en konversation som hölls. Vartannat samtalsämne skulle kollas upp på nätet genom att infon googlades, skummandes på Wiki, och sedan skulle eventuell hemsida besökas för att kolla upp det lite till. OCH JAG SKOJAR INTE.

70% av vår kväll var en väntan för min del. Ett tyst läppjande på min ljumma öl. Trummande på bardisken. Vickande av tår. Bortprioriterad av en telefon. Hej, jag är intressant. Jag skall bara klä av mig naken och ställa mig på huvudet och äta chillinötter, nähä det hjälpte inte heller. Okej.

Att ligga med sin smartphone Part Two:

Jag var nerkärad i en snubbe som var nerkärad i att hänga med. Helt obsessad. Han ställde klockan en kvart tidigare varje morgon för att kunna gå igenom i alla tweets, instabilder och vad som stod på Aftonbladet. Inte så mycket vad som händer på facebook, för facebook är inte lika fräckt som dom andra mycket fräckare plejsen. Det mesta han hade att komma med var saker han hade läst under dagen. Hej, ska vi ligga, nähä, du ligger med Agnes Arpis tweet, ursäkta mig det var inte meningen att vara i vägen.

Att ligga med sin smartphone Part Three:

Jag går med mina hundar upp för Kungsgatan. Eller Fredsgatan. Eller Avenyn. Eller vilken gata somhelst. Men jag behöver sicksacka mellan imbecilla smartphonezombies som måste kolla asviktiga grejer samtidigt som dom går, för om jag inte aktar på mig kommer dom att gå rakt in i mig. Utan att säga ursäkta.

Att ligga med sin smartphone Part Four:

Jag kör rygg & axlar i gymmet. I samma lokal finns fem andra. En lyfter en vikt. Resten kollar sin telefon, fotar sina magmuskler i spegeln, fotar varandras magmuskler i spegeln och fotar en kettlebell i motljus.

Att ligga med sin smartphone Part Five:

Vi skall kolla på film och mysa. Åtta gånger under filmen behöver smartphonen plockas fram för att kolla vibrerande meddelanden från saker som händer. Typ att Annelie har uppdaterat att hon dricker vin? Att någon rostat ett kaffe? Jag vet inte. Men åtta gånger på mindre än två timmar är det viktigt att hänga med, så att man inte missar något. Jaaa...förutom filmens handling och umgänget med den som sitter bredvid då förstås.

Mmmm. Ligga med sin smartphone. Skönt. Platt, sval, bekräftande. Helt seriöst – vad händer?  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post101

Det är enklare för DIG.

Maj 2013Posted by Christel Wed, May 08, 2013 14:52:11

Undertidenmusik: Icona Pop - I Love it

”Det är ju lätt för dig att säga, du har ju så fin kropp utan att behöva göra nåt”

Precis där har du fel.


Jag älskar min kropp.

Inte för att den är starkast eller mest deffad, brunast eller rörligast, utan för att den är så jävla grym. Helt spektakulär. Den bär runt på mig varje dag fastän jag sover för lite, glömmer att äta och tränar för hårt. I andra perioder stöttar den mig likväl fastän jag äter skit och sitter som en hunchback utan att träna alls. Den orkar gå långt. Den har en bra förbränning.

När jag äter blir min mage stor som en basketboll tills maten är smält. Mina triceps är inte särskilt stora. På vintern blir jag så blek att huden är förbi färgen vit och den blir genomskinligt blålila med röd näsa och röda öron. Sedan blir det sommar och då bränner jag mig på näsan och får blåsor av värmeutslag, fastän ansiktet verkar immunt mot sol så det fortsätter vara blekt i övrigt.

Jag har en bindväv och en fascia från helvetet vilket gör att det är en ständig kamp för mig att jobba med yoga och behålla min rörlighet. Naturligt vig som ett kylskåp liksom.

Jag har korta ben och en väldigt lång överkropp, vilket gör att jag ständigt har problem med min rygg. Jag behöver träna den kontinuerligt för att hålla kotorna på plats och inte få en puckel på ryggen.

Jag fick celluliter tidigt och dom blir tydligare och fler med tiden. Inte för att jag är lat, äter tokigt eller är tjock, men för att jag fått det genetiskt. Jag har blålila, ytliga blodkärl och gamla ärr längs benen. Ständigt river jag mig, bränner mig och får blåmärken – som ett barn.

Jag har kärlekshandtag vid höfterna. Jag måste fixa fötterna jämt, annars blir dom gubbfula.

Jag har trasiga nagelband, oproportionerligt stora framtänder och lätt för att få missfärgningar på tänderna överlag. När jag duschat eller badat ser jag tokig ut i håret. Min naturliga hårfärg är mörkt råttfärgat och när det växer ut och blir långt mellan varven ligger det platt längs huvudet och blir smutsigt på en dag. Mina ögonbryn och ögonfransar är inte det minsta markerade, långa eller välfyllda.

Mina naglar är tunna och mjuka och helt omöjliga att spara ut till långa eftersom dom skivar sig och trillar av, och om någon enskild nagel lyckas blir lång ändå fastnar jag ändå i nåt och att ha långa naglar går ju ändå inte eftersom jag rotar runt för mycket bland smutsigheter och får svart skit under dem. Mina långfingernaglar har dessutom jättekonstig form.

Jag har vuxenakne och hormonförändringar och pigmentfläckar i ansiktet.

När jag koncentrerar mig på något får jag oftast ett ganska fånigt underbett. Jag hade tandställning i både över och underkäken i flera år och fick rycka ut tänder för att få plats med alla. Dessutom fick dom bygga på mina tänder med plast för att mina egna hade så konstig form.

Jag blir väldigt sällan bra på kort. Kollar man igenom mina album på facebook är det svårt att hitta något där jag inte ser helt bortkommen ut eller gör en knasig min.

Min kropp är helt enkelt inte perfekt någonstans. Men den är stark nog. Den är rörlig nog. Den är snabb på att läka skador när jag behandlat den fel, blivit sjuk eller dragit på min en förslitning eller felbelastning - och den är sjukt vacker.

Jag går omkring med exakt samma grundförutsättningar att älska den, som Du har att älska Din.

Go Ahead.  • Comments(2)//blogg.miouconcept.se/#post100
Next »