Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Livet på riktigt

Oktober 2013Posted by Christel Thu, October 24, 2013 22:22:07

Undertidenmusik: India Arie - Little things

När tiden får lov att gå långsammare. När tiden får lov att kännas och smaka och vara. Då blir det verkligt, alltsammans. Hur kroppen pratar.

Jag får plötsligt möjlighet att notera vad den säger. Hur smart som helst. Jag kan inte minnas när jag var såhär trött senast. Jag kan inte komma ihåg att jag varit såhär törstig någon gång. Jag känner med ens att mat kan vara gott, inte bara att jag måste äta innan jag börjar gråta av lågt blodsocker. Plötsligt känner jag av att min kropp verkligen älskar att röra sig, att promenaderna görs med hela hjärtat, att luften klappar hela insidan av lungsäckarna. Att revbenen ler när jag sträcker ut, att ryggraden och baksida lår slappnar av och får lov att komma till sin fulla potential - att de får göra sin verkliga uppgift - när jag yogar och klättrar och belastar.

Med ens minns jag saker. Jag saknar min familj. Påminns om hur mycket jag älskar mina sanna vänner och hur lycklig jag kan vara att jag har så många i min närhet som tycker om mig, alldeles på riktigt.

Aldrig förr har det varit så gott att släcka törsten med kallt vatten, så lugnande att tugga, så underbart att lägga sig på kvällen. Att tillfredsställa de mest primala basbehoven. Att jag kan göra det - för att min kropp fungerar! Jag kan lyfta glas och gaffel och hela mitt kroppsliga system tar hand om näring och vätska och fyller på mina depåer. Så att jag orkar. Jag kan lägga min kropp i sängen om natten och lyfta upp den igen när jag vaknar. Felfritt. Vad är oddsen? Att allt bara fungerar?
Och så otroligt hur mycket mer jag har i livet när baserna väl är omhändertagna. Fyllt med närhet, kärlek, värme och humor.

Wow. Jag är galet privilegierad.

Kanske du med?


  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post109

För mycket Snickesnackesnack.

Oktober 2013Posted by Christel Fri, October 11, 2013 17:08:09

Peps - Hyreskasern ("Snickesnackesnack")
Jacob Miller - Tenement Yard ("Too much sususususu, too much Wazu Wazu Wa ...")

Jag blir så jävla trött.
På allt satans skitsnack.
Från höger och vänster. Uppifrån, nedifrån, bakifrån och från sidan och tamejfan inifrån och ut.

Om det finns en vilja att snacka skit om dina anställda när du själv är chef. Att pysa ut din aska och din bitterhet över människor som Du och bara Du har valt att ha omkring dig. Att på det viset sätta människor i kläm, sätta människor emot varandra. Skapa läger. Gräva gravar.

Om det finns en vilja att snacka skit om min snubbe när du är min vän.

Om det finns en vilja att ha en åsikt om något så oviktigt som hur jag väljer att ha mitt hår och uttrycka den när jag inte är med. Eller när jag är med. Eller närsomhelst.

Om du har en tro om att du bryr dig SÅ vansinnigt mycket om mig, att du helt underskattar min förmåga att ta hand om mig själv. Och på riktigt tror att du borde göra det istället. Att du därför tycker synd om mig - och därigenom per automatik tycker illa om alla val som är mina. För att jag inte kan göra adekvata val. Stackars mig.

Om du talar till mig som att jag vore ett barn. Varje gång vi ses lägger in fem varianter av: "Men du..." och lägger huvudet på sned.

Om du ogillar mig men ändå har någon galen tanke om att du tvunget skall ha mig kvar i din närhet och är besatt av att att jag absolut inte skall försvinna.

Om du är sinnesförvirrad och mentalt efterbliven och inte slutar höra av dig fastän jag uttryckligen bett dig.


Så vill jag bara påminna dig om att: DU LUKTAR BAJS

Det var bara det. Trevlig helg.
  • Comments(1)//blogg.miouconcept.se/#post108