Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


När det är dags

Maj 2011Posted by Christel Thu, May 26, 2011 21:27:58

Jag var ute på Salt och Sill på Klädesholmen idag för att hjälpa min syster på Njuta (www.njutamakeup.se) med några massager. Väl där var jag tidig och strosade runt på bryggan och fastnade vid ett plank med affischer. Gamla lappar och planscher och erbjudanden. Lite konserter och happenings. Mitt bland dessa fanns en stor bild på dansbandet Scotts.

Sakta drog jag efter andan. Det blev trångt i strupen. Jag ville inte erkänna det men det var sorgligt tydligt: Jag och sångaren i Scotts hade likadant hår: samma blodering och samma snitt...

Väldigt fort blev jag panikblond igen ikväll. All sorted out. Jag överlevde. Men sanningen kvarstår, snart har det växt ut igen och jag är tillbaka där - som tagen ur Scotts. Dethär går inte. Det blonda får ge vika för mörkt, den snitsiga frisyren får ersättas av nån form av snagg. Jag kan inte leva vidare såhär.

  • Comments(1)//blogg.miouconcept.se/#post18

En Hägring i plast

Maj 2011Posted by Christel Thu, May 19, 2011 20:26:00
Vi skulle ta en sväng på stan jag och Rambo. Och som av en händelse så råkade jag som femtitretton gånger tidigare ha glömt bajspåsar. Är man på landet är det ju hugget som stucket, men är man på kullersten mitt i smeten är det svårt att trolla bort doings bland rusningstrafik och fotgängare.
Men vad skulle jag göra liksom, jag hade inga pengar att köpa nya för så jag kilade iväg iallafall.
Mitt i Allén hittade doggen det perfekta stället och gömde sig som vanligt lite sådär vid ett träd för lite privat sfär. Det var inte liksom inte i ensamheten.
Men precis när jag börjat skruva på mig å klia mig i huvudet ser jag - vad är det som ligger i gräset?
En hel rulle bajspåsar! Som en ökenhägring!
Vilken absurd helt makalöst oväntad situation.

Jag blev så förvånad att jag slängde rullen med påsar i soptunnan istället för påsen med doggydoo på vägen till bilen.

Ett bajsmirakel :-)Och tack Kristina för att du förgyllde yogaklassen idag 17.30 genom att bara sitta vid sidan av och glutta och hämta inspiration - du tog fram det bästa i mig!

  • Comments(2)//blogg.miouconcept.se/#post17

Den stora ensamheten

Maj 2011Posted by Christel Tue, May 17, 2011 22:16:58

Det är extremt lyxigt att sova bredvid sin going.
Så när min sjöman åker och jobbar på de sju haven händer det att det blir jätteensamt och lycklig är jag då - att jag har en dogg hemma.
Verkligen inte fullvärdigt substitut för en sjöman, men doggen e ändå rätt sugen på att sova i sängen som han vanligtvis är bannlyst från.

Win Win.

Om ändå de sju haven kunde ligga i vardagsrummet, det hade varit lagom långt bort att resa 5 veckor i stöten.
Fast det hade ju blivit jätteblött.

Nu färgar jag håret grått. Alltid nåt :-)

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post16

Alla våra problem

Maj 2011Posted by Christel Mon, May 16, 2011 23:22:28
Imorse var jag och Rambo ute på promenad på Tjörn. På samma grusväg jag gått tusen gånger förut. Han gick vackert i kopplet och vi hade det förvånansvärt harmoniskt å fint i solen. Plötsligt hör jag någon som upprepat ropar något bakom mig.
Typ "Helllow! Excuse, uräkta hellooow!"
Svårt att höra vad någon säger just där, för från den trädgården springer det alltid omkring en ettrig liten vit mopsig jycke och skäller från det att man är 50 meter från deras trädgård - tills dess man är 50 meter bortom.
Tiilslut förstod jag att damen - vars röst nu var extremt gäll - ropade på mig.
Så jag vände mig om.
Då säger den tjocka, blåhåriga tanten i joggingbyxor och träskor:
"Houuuunden scalll waora kopppläd".
Då jag vet att tanten råkar heta Denise och att tanten trots ett helt liv i Sverige ändå bryter på Americaaaan översatte jag det skickligt till "Hunden skall vara kopplad".
Vilket han var.
Det enda jag fick fram var 'okej' eller nåt annat lamt.

Sedan gick jag i 45 minuter och bara ältade i huvudet vad jag skulle ha sagt istället. Små scenarion byggdes i huvudet om vad jag hade kunnat göra. Det flesta sakerna var väldigt fåniga. Lågstadiefåniga. Jag hade kunnat dra ned byxorna och moonat i de femtio meter som var kvar innan kröken hade skylt min rumpa från hennes blick. Jag hade kunnat sagt 'Jaha, är det din väg eller?' 'jag går på min pappas mark - var det något mer du ville säga?' Jag hade kunnat gått tyst fram till henne och skrikit i hennes öra att ' JAG HÖR INTE FÖR DIN HUND LÅTER SÅ JÄVLA MYCKET, VA SADE DU?!' Jag hade kunnat tyst och lugnt gå fram till henne och stoppat mitt Tränare/Massageterapeut-Visitkort i hennes osmakliga mjukislinning och tipsat henne om att börja träna för att bli av med överskottsenergin.

Och femtiotre andra bildrika små filmer i samma barnsliga stil. Jag kan berätta om dem i all oändlighet.

Tillslut vaknade jag upp ur mina hämndplaner för att märka att jag var på promenad med min hund och att det var jättefint väder. Rambo var inne på sitt åttonde 'jag-rejsar-allt-vad-jag-orkar-i-50 meter-bara-för-att-jag-kan' och svansen gick som en turbo fram och tillbaka på den bekymmerlösa, underbara lilla varelsen. Det slog mig att jag ältar menlösa saker istället för att vara på en av mitt livs bästa promenader.
Och hur ofta gör jag inte så - gör inte VI så?
Runt runt i huvudet snurrar våra tankar. 90 % av dagens tankar är samma som de du hade igår - som ett menlöst räkneverk; älta älta älta.

Låt våra djur, våra barn och våra mänskliga möten lära oss vad livet är. Låt oss vårstäda huvudet hela året om, en gång om dagen! Töm för allt vad du är värd och upplev vad sjutton du gör just nu.

Och Skit i de tjocka tanterna utan vänner. Du kan inte lösa allt.

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post15
Next »