Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Ett fräckt plejs.

Juli 2014Posted by Christel Sun, July 13, 2014 20:02:44

Textens För - eller Efterrätt: Portlandia - Dream of the 1890s


Jag skulle ha en lampa.

En rejäl sak, läslampa, gärna svart. Någonting att bryta av med, tung i utseendet. Lite gött välanvänd, van vid människor och med en historia om smuts och arbeteri och gedigen design.

Flera gånger hade jag gått förbi den pyttelilla inredningsbutiken med gamla grejer i. Det var en butik som var fräck för den hade ingen skylt utanför som sade vad butiken hette utan bara någonting nonchalant skrivet i vitt - i farten - om en öppettid på ett av fönstren. Svårt och jävligt skall det vara att komma sig in.

Där inne satt min lampa och väntade på väggen. Den var enkel, svart och berättade skitmycket grejer om saker som har hänt och människor vars liv utspelat sig intill den. Men det var inte öppet. Det var inte öppet så värst många gånger alls, men en gång var den öppen – fast stängd för någon var på lunch. Sedan var den dock öppen, så då gick jag in.

Innanför dörren satt en svart tavla där någon obrytt skrivit vad stället hette och när det var öppet. Bra. Då vet man när man är där inne att det är öppet. Fast, ingen bryr sig riktigt, man bara glider in. Har vägarna förbi. Hänger ut mellan en rostig zinkbalja och en trasig instämplingsapparat. Dricker svagdricka och pallar äpplen. Dansar schottis och köper karamelljävlar för fem öre.

Det jobbade någon där, och han skojade inte men han hade gjort i ordning sig jättejättelänge hemma och mustaschen var nyklippt och han hade för korta yllebyxor med gamla hängslen och tjockbågade glasögon och rutig skjorta och ljusbruna skinnskor och sade jag att han inte skojade för han hade sotarmössa också (hur dom sitter fast? Vet inte. Ingen vet). Hemma hade han även en brun hatt, men det visste ju inte jag för den låg ju där hemma och vi hade aldrig setts förut – jag kunde ju bara spekulera. Det var extremt tyst.

”Hej! Jag vill gärna kika på lampan där borta!”

”Mm.”

”Vad kostar den?”

”Åttahundra kronor”

”Oj. Ojdå. Är det en Brottby?”

”Eeee...nej”

Jag gick halvvägs fram till lampan. Hoppade över ett renhorn och en korgstol och en rostig oljedunk. Det stod svindyra saker i teak i vägen så jag kom inte fram.

”Jag kanske kan flytta på dessa grejerna här lite?” sade jag och pekade på femtiotalsgrejerna. Han stod kvar.

”Ja” Jag kikade in under kåpan.

”Jaha...det är ingen lampa i här, nej?

”Näe...eee...nä – det är ingen..., asså inga grejer i”

”Nähä....Du menar att det är ingen armatur i heller då alltså?

”Nä. Ingen armatur.”

”Okej...men...jag kanske kan bygga nåt käckt. Är det hål i stommen och ledarmen hela vägen bak här då – till väggen?

” Jag...vet inte riktigt.” Lampan var fastskruvad i väggen.

”Nähä nej. Men – du kanske kan plocka ned lampan till mig så att jag kan kika?”

”Jaaa....jo.”

Han tog tag i lampan och vickade lite. Han gick in bakom ett skynke och kom tillbaka ut igen.

”Nä...jag har visst ingen skruvmejsel.”

”Du har ingen skruvmejsel?”

”Nej”

”Du har ingen verktygslåda, eller kan kika med nån granne eller så?”

”Eeeeh, nä...”

”Men – det är din butik eller?”

”Ja – ja precis”

”Så lampan som du säljer kan du inte sälja för du kan inte få ned den och sälja den?”

”Hrrm...nä...”

”Okej. Kanon. Ha det så gött du, hej.”

  • Comments(2)//blogg.miouconcept.se/#post120

Ge ditt barn rörelsen!

Juli 2014Posted by Christel Wed, July 02, 2014 23:07:06

Undertidenmusik: Stereo Total - Miau Miau (Exceptionellt bra att dansa hysteriskt till)

Till Er som välsignats med möjligheten att röra era kroppar.

Efter varje träningspass jag hållit, efter varje klass jag instruerat, efter varje löptur, varje långpromenad med hunden, hysterisk lekrunda med vännernas barn blir det än mer självklart. Rörelsen är en fantastisk gåva. Rörelsen är bara Din. Ta den.

Dansa till morgonradion hur sjutton som helst, rusa utför backen, klättra uppför kullen. Rörelse behöver inte heta träning, rörelse behöver inte vara släkt med sport, och inget av det behöver vara inomhus, uppstyrt, med stänger och plattor och band och remmar eller i särskilda kläder. Ta rörelsen medan den finns.

Den kick och den lycka som Din kropp ger Dig som tack är inte bara biokemiskt fascinerande och vetenskapligt bevisad, den är kick ass och kan få dig att flyga i tanke och fysik! Den målar ditt inre med energi, smörjer dina leder. Den får dig en nivå upp, ren från skiten under.

Jag önskar alla små nykomna knytten i denna värld rörelsens magi. Rörelsen som lilla filuren kan uppleva genom att vandra, cykla, springa, sporta, leka, dansa, rida och alla tusen andra sätt att använda kroppen. Där utveckling blir oundvikligt. Där successiv styrka och kittlande, pirrande signalsubstanser fladdrar runt i barnets inre. Som klappar dess själ och vaggar dess sinne till ro i efterdyningarna. Där kan varje unges resa gå så fort eller långsamt den vill. Möjligheten att klara av. Tänk vilken kraft du ger det barn som får utlopp för sina energier på ett sätt som ytterligare bygger upp dem. Där tyngder och svårigheter, likväl som glädje och lycka kan röras ut genom kroppen – bara för att ta sig tillbaka in, förvandlat, slipat. Ett verktyg. Ett redskap för att hantera, värdera och begrunda. Rörelsen, den nyckel som länkar tron, köttet, dynamiken och kärleken till varandra utan att kräva flykt, hukande eller förnekelse. Rörelsen, som stärker, läker, gungar, lockar barnet till livet.

Ge ditt barn rörelsen.

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post119