Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Människor är hemska

Juni 2011Posted by Christel Thu, June 30, 2011 13:06:24

Vi är kalla och beräkneliga och egoistiska och enkelspåriga och dumma. Vi går på samma misstag om och om igen som tjockisflugor mot fönsterrutan. Bonk, bonk, bonk. Bonk. Bonk. BONK.
Du vet vad jag menar. Att förlåta är otroligt jobbigt för det är som att successivt klippa av bitar av stoltheten - och blir det väldigt många klipp kanske stoltheten försvinner helt. Då tänker jag att man blir som en snigel - helt innehållslös. Som en blöt massa utan ryggrad, utan värdering och kärlek ÄR värdering. Värde.
Stolthet är ett känsligt ord. Ofta föder stoltheten små äckliga bäbisar som blir till ett helt dagis med offerkoftor och martyrskap så frågan är; är kärleken villkorslös?
Mitt svar måste bli; Nej, aldrig.
Kör du över mig trettio gånger så kanske jag kör över dig och åker vidare den trettioförsta. För att jag MÅSTE. Måste. Också. Leva.

Igår satt jag i kö mellan Stigs Center och Kungälv i två timmar, den biten brukar ta max tio minuter. Jag missade hela min yogaklass i Kungälv och vi som alltid har det så skönt! Laddat hela veckan för att köra 'En midsommarnattsdröm'-klassen med er så satt jag där och stirrade i min lilla Peugeotriddare med Doggen bara för att få meddelandet att jag fick vända om och köra tillbaka när jag kom fram till bron. Polisen stod där. Så satt jag liksom i min lilla bil några hundra meter ifrån er alla utan att kunna göra någonting. Jag tror att det var nåt fel på bron. Tack P3 för sällskapet :-)

Tack alla goingar för yogan imorse på Domkyrkan! Vi kommer att köra med samma tänk de närmaste veckorna för att jobba bort lite gammalt skräp från systemet och rensa benen från slaggprodukter. Tungt och gött. Maila mig gärna om du undrar någonting om koreografin, asanas eller musiken.

Ställ krav.
(Och lukta på blommor! Herregud jag hade glömt hur gott Jasmin luktar...man blir ju helt snurrig)


  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post26

Yxor åt alla Mördare och andra tips

Juni 2011Posted by Christel Mon, June 27, 2011 08:50:53

 Fantastiskt sätt att avreagera sig! Tänkte redan i förväg att det skulle vara så jobbigt att hugga saker med yxan, för det är enda minnet jag har från när jag varit liten gällande yxor. Jobbiga. Men på den tiden var yxan lika stor som mig och det är den inte längre.

Så jag hög och högg och var helt outtröttlig och de stackars buskarna och träden blev till småskrot.

Jag tänkte att mördare borde bli sända till skogs! Om man känner att man nog är en mördare eller skulle kunna bli ganska snart skulle man kunna anmäla sig till Skogsverket – få ett område att hugga till flis och sätta igång att bli av med lite gammalt groll. Har man redan mördat kan man ju också hugga skog, fast kanske inte var som helst. Det kan ju bli farligt.

Denna dagen har en signaturmelodi, for sure! Vampire Weekend's White Sky.

Igår när hunden och jag tog dagens sista lilla promenad stötte vi på tre yngre män. Jag kände att det var lite trevligt för det var tre yngre män som var lite för gamla för att ha skateoutfits men som hade det ändå och de brukar ju vara så fredliga och trevliga - kanske att man måste vara det när man närmar sig 25 och fortfarande inte har klippt sig och skaffat sig ett jobb och jag respekterar det. Jag gillar det till och med. Plötsligt kom det dock en blixt från planeten Mongo och en av dem laddade loss tills han hoppade en meter upp och sparkade av ljuset på lyktstolpen. Ett ”Hej jag är fullständigt dum i huvudet-move”. Varför skulle man vilja att en tänd gatubelysning inte skall vara det? Alla småtjejer med hundar får ju gå i mörkret då ju.

'Hej Hisingen' sade jag och Rambo och gick och lade oss.


Tips till alla som är hundägare till nåt överaktivt: Springern. Springern är en uppenbarelse jämförbar med Dust it, Nike Free Run 2, Peugeot 107, massage, bra service på telefon, sommar, Krister i P3, baktakt och strumpor utan skaft – omöjliga att leva utan.  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post25

Vadlyft, hål i benet och asmycket barr

Juni 2011Posted by Christel Sun, June 26, 2011 22:45:36


Brukar du sukta efter att bli riktigt jävla irriterad? Inte?
Men om du skulle liksom, då ha jag ett väldigt bra tips: såga i enbuskar med en jättestor såg som har ett slött och lite svajigt blad bredvid någon som har en motorsåg med vilken det går att fälla apstora träd på två minuter med.

Jag och mannen min knödde bilen full med onödiga saker och en hund och drog ut till Tjörn igår - för att vi plötsligt var lediga i mer än en dag och för att vi plötsligt inte visste vad man gör i stan.
Jag passade på att vara jätteduktig på vägen och ta ALLA sopor med mig ut. Åtta påsar (naj, vi e inte jätteäckliga - vi renoverar). Lagom vid pansardörren till det videoövervakade (!) soprummet skar jag upp halva vaden på en trasig spegel och bara sådär i hudlagret så att hela huden blev en teaterridå för att blotta den fascinerande bindväven under.
Jag hamnade i ett charmigt stadium av ren chock och petig nyfikenhet. Huden var ett dragspel! Hade jag behövt ett vadlyft hade det varit prime time to fix!
"Här behöver vi häfta" sade Sjömannen
"Icke No!" sade jag och så fick han tejpa ihop huden och berätta för den hur man är en hel hud igen.
Läkare? Tänkte jag med ens och har funderat på att bli plastikkirurg ända sedan igår.

Sedan badade vi med hunden vid Seglarsällskapet i Stenungsund tills han var gjord av lera. Västkusten i stora delar skulle till säsongspremiären av Kookaburra på Stenungsbaden och jag kände mig pirrigt lycklig över att jag blivit en tant och inte behöver känna att jag skall gå dit när jag har möjligheten.
Att spatsera till detdär stället har alltid gett mig chills. No good chills. Det känns som att man går på en Finlandsbåt när man går in där.
Och hur i hela friden kan det gå hem att de spelar 'Sommarnatt' varje år, varje kväll, varje timma?

Idag har vår lilla tre-individsfamilj tokröjt på tomten!
Vi planerar att bygga hus ute på pappas marker och orkade inte vänta på förhandsbeskedet som aldrig verkar komma. Så vi tog på oss blåställ och hörselkåpor och låtsades som att vi absolut får bygga hus. Vi sågade, bar, slängde, rev upp, högg och sorterade träslag i högar.
Efter ett stund kom en av grannarna som var lite blå i ansiktet (du som läste inlägget förra månaden med den 'amerikanska' tanten kan ta med dig minnesbilden från dennas hårnyans). Grannen hade fikat med Jesus såhär på Söndagen och fått höra ett och annat. Grannar på TJörn har en tendens att träffa Jesus, gärna på söndagar. Här stod vi och lät mitt på en söndag! Ljud av flera sorter - och det var de verkligen inte vana vid. På söndagar!
Så vi tog en kaffepaus och fortsatte i två timmar till :-)

Imorgon har jag en härlig Release på sista S-Coren någonsin: S-Core #28!
Jag älskar mina måndagsklasser på Sportlife Domkyrkan, ni är fantastiska medlemmar! 30 minuter av ren glädje och vi märker inte förrän klassen är över att vi jobbat coren fullständigt ur fas. Ses imorrn!  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post24

Bröllop på Bygården

Juni 2011Posted by Christel Sat, June 18, 2011 19:04:22
Jag kom nyss hem efter att ha sjungt kärlekslåtar på ett bröllop.
Nej, jag känner dem inte.
Men jefflar i gatan vilket vackert ställe! Jag brukar alltid säga att Kungsbacka är ett fruktansvärt ställe. Helt olidligt. För att när man är på väg söderut - eller hem från söderut likaväl så är det bara Kungsbacka hur länge som helst. Och det är bara platt och skog och ingenting! Åka åka åka i Kungsbacka. Avståndskommunen och aldrig nästan har man kommit förbi utan nästa gång man kikar ut genom tågrutan eller läser en skylt så är man fortfarande kvar.

Men idag var jag på Bröllop i ösregn på Bygården i Åsa som råkar ligga i Kungsbacka Kommun.
Bruden var underbar, brudgummen hade snus på tänderna och de grät så fint när jag sjöng deras favvo-lovelove-låtar: One in a Million ( Aaliyah ) och Truly Madly Deeply (Savage Garden)

Det blev dricks på lönen och jag ber er alla: Om ni gillar att fika, att lukta på blommor, att gå på en grusväg, att handla shabby chic, att vältra sig i gårdsromantik eller bara att vara i himlen:
Åk till Bygården i Åsa!

Klicka på mig, jag är en länk.

Kyss!

(Och lycka till mina Homies: Linda, Gino och Lisa som går Body Balance Grundutbildning för Jim Berg i helgen - I bet you 'Effin rock the Lindholmish Quarters!)

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post23
Next »