Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Häng med på sommarträning i veckan!

Juli 2011Posted by Christel Sun, July 24, 2011 10:08:24

Miou struttar runt och bjussar toppkul Klasser i veckan:

Måndag 25 juli:
S-Core 45min Sportlife Almedal 12.00
S-Core 30min Sportlife Domkyrkan 16.35
Yoga 75 min Sportlife Domkyrkan 17.15

Tisdag 26 juli:
S-Core 45 min Sportlife Lindholmen 06.45
Body Combat Sportlife Ullevi 11.30
Miou Yoga Sportlife Stigs Center 18.10
S-Core 30min Sportlife Stigs Ceter 19.20

Onsdag 27 juli:
Miou Morgonyoga Sportlife Exclusive 07.00
Miou Yoga Sportlife Backaplan 16.30 (obs, se flyttad starttid på klassen!)
Body Balance Sportlife Almedal 18.20

Torsdag 28 juli:
Miou Morgonyoga Sportlife Domkyrkan 07.00
S-Core 45min Sportlife Partille 11.30
Body Balance Sportlife Kållered 18.45

Fredag 29 juli:
S-Core 30min Sportlife Backaplan 12.00
Body Combat Sportlife Exclusive 16.30

Lördag 30 juli:
Miou Morgonyoga Sportlife Stigs Center 10.30

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post33

Sol, cykel, hav - Idyll?

Juli 2011Posted by Christel Wed, July 20, 2011 22:23:55

Som jag skulle vara avis på mig själv om jag inte var jag! (och jävlar i gatan va du tänkte att nu får hon väl ge sig...) Jag skulle tänka att hon dendär Christel verkar ju ha alla hästar hemma å har två fantastiska doggar och ett eget företag och snygg snubbe och visst verkar hon skönt obrydd!
Detdär är ju helt fel. Här springer jag okammad och stressar upp mig över att inte vara tillräcklig precis som du. Och jag tänker så om alla dom andra - att dom har det bra fint liksom. Full koll har dom - för att inte tala om hur dom trivs och lever i enlighet med sin kropp och dom hinner med alltihopa.
Jag hinner inte med en tredjedel ens och det är väl bara att le åt saken.
Vi glömmer, vi fuckar upp, vi blir arga, vi börjar om - ALLIHOP.

Och hur skall vi hinna? Jag ställer min tid och vardag mot bara förra generationens. Mammas roll och plats gentemot min som kvinna och jag tänker att jag är friare - och än mer när jag ser till min mormor som ju levde med ännu fler gammalt rugg över sig vad gäller kvinnorollen. Men jag kan även ställa dagens ideal mot dåtidens och tänka att jag föddes fel. Jag föddes definitivt i fel generation för valfrihet är ju helt fruktansvärt!
Jaha - får jag välja?! Då väljer jag alltihop! Jag skall jobba med allt som är roligt. Allt. Och vara bäst på det! Och tycka att det är roligt fastän jag jobbar dygnet runt! Och vara kul och herregud avslappnad med alla val!
Bara se till hur många sätt man kan välja att ha sitt liv - och hur alla dessa sätt har sina små boxar med regler och sina tillhörigheter. Du skall idag inte bara ha jobbet och familjen (hur en människa nu pallar med båda dessa - fråga mig inte) - utan även datorn, telefonen, bilen, trädgården, outfiten, resedestinationerna och det jobbigaste av allt; den kreativa fritiden. Fritiden med läsning, bildning, kvällskurs, språkintresse, museum, teaterbesök, planlöst flanerande i fina kläder, badstrandshäng, bakning, plantering och renovering. Vid sidan om barn och djur då såklart om man även skaffat sig dessa.

Helt seriöst. Är vi totalt dumma i huvudet?
Här kilar jag runt och är bekymrad över att folk inte är med i facket liksom.
Lösning? Kanske att jag skulle gräva en stor mumsig grop istället som vi kunde hoppa ned och sakta dö tillsammans i? Vi kan starta en facklig organisation i gropen :-)

Mitt i kaoset finns ändå dedär ögonblicken av idyll som jag tänker att ni andra har hela tiden: som när jag var ute och cyklade förut med en hund i springern i cykeln och den andra i cykelkorgen. Det var soligt, det var kväll, Lindholmen, Eriksberg och Lundby var närapå öde då så många semestrar i Långtbortistan. Siv sov i cykelkorgen och av ren rörelsefrustration drog Rambo cykeln så att jag slapp trampa.

Ser jag harmonisk ut nu? Tänkte jag längs med billeden hela vägen hem.

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post32

Måndagen från Korpilombolo

Juli 2011Posted by Christel Mon, July 18, 2011 12:37:53
Vissa dagar undrar man liksom.
Hur i hela friden skall jag ta mig igenom denna dagen? Och då menar jag inte att oj va tungt livet är hur skall jag orka utan mer: jag kan inte samordna mig själv. Jag förstår inte hur jag skall kunna ta på mig både byxor och skor, och hur jag skall kunna sålla och beta av dagens to do's ens om to do-sarna bara handlar om att äta mer än en gång denna dag och komma ihåg att gå till jobbet.

Det är fascinerande hur det går ändå. Hur hjärnan kan vakna som en spretig höbal och sedan långsamt återgå till att bli en degig problemlösande grej igen, och det finns ju inga garantier för att det blir så.
Denna typen av dagar börjar dock oftast helt tokigt och fortsätter precis lika tokigt.
Hemligheten är att det finns två inställningar till tillståndet bara:
1. Stanna inne. Sjukanmälning. Ät bara saker du inte behöver tillaga. Glo.
2. Fejsa världen och bered dig på att totalt tappa koncepten.

Så nu borstar jag tänderna och tappar koncepten med hundarna på stan i några timmar. Förhoppningsvis kommer vi alla tillbaka hem igen efter dagens slut, med lite hjälp av en hjälpsam omvärld.


  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post31

Karrpe DiJem för helvete.

Juli 2011Posted by Christel Fri, July 15, 2011 23:09:00

Igår var jag och Sjömannen på Liseberg. Vi åkte Atmosfear och jag hade mitt livs värsta dödsångest hittills. Det var underbart att bli nedsläppt i en miljon kilometer i timmen - jag ville verkligen ned till varje pris och hade den inte fallit just då hade jag blivit till vätska och runnit ned till marken. Droppp dropp dropp.
Höjdrädd?
Mm, lite.

Vi var på Chilli med! Fantastiskt va mycket fula grejer! Nästan lika många fula saker som på BigRoom på Backaplan. Alltså. Träorden. Ord i trä. Utsågade ord i trä som skall stå på hyllan eller sitta på väggen - helt allvarligt folks, varför?
Family, Dream, Lycka, Love, Home och holy smokin herregud: Carpe Diem. I skrivstil! Nu gör jag träordsdansen på vardagsrumsgolvet och den luktar brunprickig svennebanaaaaan.

Och Shabby Chic. Hahahahahahahaha. Ha.

Min soffa luktar blöt hund och då tänker många att jösses det låter inte så mysigt detdär. Om du bara visste hur gott min blöta Rambo luktar där han ligger och suckar och hickar och städar tassarna, jag blir alldeles lam i lemmarna av kärlek till honom när han lugnar sitt stressiga Amstaffjag och knatar runt i lägenheten.
Hundägare förresten. Hundägare punkt kanske jag borde säga för det är ett rätt tradigt ämne och har du ingen hund kan du hoppa över detta avsnittet för det är lätt insnöat men jag måste bara yppa:
Vad är det för allmänt hat ni (vi?) springer omkring med? Det måste vara den värsta sortens klubben för självbeundran som finns. Alla andra kan väl inte göra fel med sin hund? Det är värre sjävbeundran här än i friskvårds/fitnessbranschen och den är ju beyond sanslös for starters.
Och Flexikoppel - detär det fulaste svärord man kan säga i hundvärlden. Det finns fler som är för hundaga än som erkänner sig vara ett fan av Flexi. Antingen skall man ha ett läderkoppel gjort av död ko, eller så skall hunden vara lös säger de fräna old schoolarna. Men släpper man en amstaff lös i stan får man utskällning efter noter av deras alliansbröder med cocker spaniels. Ha hunden i långlina säger de positiva.
Men gud nåde dig om den långa linan i ena änden har ett plasthandtag där det står Flexi på.
Då måste du dö.

Luv från Flexidöden.
(nästa vecka ses vi på massvis med ställen i träningsgöteborg - och dessutom avslutas veckan med att jag besöker Snuss-Stocksfestivalen med min massagebänk. Komsikomsi på helgknåd för billig penning!)

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post30
Next »