Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


PeKå i mitt Hjärta

Augusti 2011Posted by Christel Wed, August 31, 2011 16:35:52

Min mun är lite glappig. Blablablabla.

För att inte tala om min hjärna. Snacka glapp.

Ibland säger de saker innan jag tänkt klart, eller så pratar de från svunna jag som tyckte saker/läste saker/gjorde saker förr och så undrar jag 'men jösses, vem var det som sade detdär pk-påståendet rakt i nunan på människan framför?' Det var enklare förut när jag var student och hade tid att läsa böcker där jag faktiskt lärde mig saker, då kunde jag underbygga mina teser, teorier och mitt tyckande och ha fina argument för det jag sade.

Nuförtiden hinner jag inte läsa intalar jag mig av någon anledning, och plöjer genom lite pocketar av Sara Stridsberg & Göran Greider eller ännu hellre av Morgan Larsson, Emma Hamberg & Mian Lodalen för att läsa något gött jag redan vet att jag håller med om eller bara kan myspuffa till. Men jag slutar ju inte tycka för det. Man får ju tycka oavsett om man läser böcker eller inte liksom.

Jag tänker mig att jag kanske skulle bjuda in alla mina jag och tycken på kalas någon dag så att de kunde prata och sluta fred med varandra. För trots att de övat på att umgås bildar de fortfarande fajter inom mig om att lättsmält läs/film/fika/tv/underhållnings -kultur är dåligt för intellektet. Och lyssnar man på dem delarna av jaget för mycket blir man en bajsnödig partypooper.

Men det finns tillfällen då jag fortfarande knyter näven och vill vara med att tycka (trots att jag inte alls gillar att diskutera eller debattera och aldrig har gjort det) och det är när jag känner att mina hjärtebarn till frågor inte får plats eller blir övertrampade av fula skor. Mina hjärtebarn som jag känner mig skyldig att proklamera för: vegetarianism, rättvisemärkt, småskalighet, ekologi, feminism, sopsortering, kollektivavtal, facklig organisering, det negativa med hjärn/hjärtlös globalisering...

Och fastän jag kanske blir eller är precis lika svennebananig som 'domdära' så kommer jag alltid att hötta med näven och ifrågasätta och påminna om att jag är lite pk.

Och att jag till och med är en lite finne i röven på dig när du är för bekväm eller inte vet vad fan du pratar om.

Då kan vi vara osams och opålästa båda två i varsitt läger...och sedan får du gärna komma på detdär kalaset alla mina jag har - och käka local made rabarberpaj för min syster tänker inte använda sina rabarber och det är ju synd och skam!


(Fr.o.m nu - alltså sedan trettio sekunder - har Sportlife Stigs Center en egen Facebooksida! På Sportlife Stigs Center finner du ju även min massagemottagning. Följ vad som händer på klubben där! Klicka på denna Länk )

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post39

Miou åter om 7 dagar!

Augusti 2011Posted by Christel Mon, August 29, 2011 13:15:16
Jag är tillbaka bland klasser och massagebänkar igen nästa vecka!
Tills dess rekommenderar jag att du skriver upp dessa finfina datum i din kalender och bestämmer dig för att vi ses där! Du kan vara med och träna och ta massage och gå på föreläsningar mm. och bidra till kampen mot cancer - för livet.

Blå Bandet Event - Sportlife Lindholmen fredag 23 sept 17.00-21.00:

Träningsklasser och Föreläsning till förmån för Barncancerfonden!
Läs mer:
Facebooksida

Rosa Bandet 24 timmar - Sportlife Exclusive lördag/söndag 8-9 oktober:
Träningsklasser, staffettcykling, föreläsningar, fika, massage och mycket mer i ett helt dygn! Vi umgår och kämpar mot bröstcancer.
Till Hemsida


  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post38

Levnadstecken från en Sjukskriven!

Augusti 2011Posted by Christel Sat, August 20, 2011 21:41:39
(Jag är sjukskriven t.o.m 4 sept – tillbaka igen tisdag 6 september 2011 för en mumsig höst med er alla i Träningsgöteborg!)

Alla är inte lika. Men vissa är mindre lika än andra.

Jag vill bara deklarera att jag lever, mina vänner! Jag går en CxWorx Grundutbildning (det som ersätter S-Core på Sportlife nu i höst) för Fredrik Andersson och Pernilla Blomqvist denna helgen och känner mig hemma i prestationslandet. Jag tokälskar det! Ge mig en utmaning – jag tar den, klarar den, stampar på den, mosar den, mördar den och fullkomligt styckar den. Simmar runt bland koreografier och teknikgenomgångar som en glad lax och är svalt lycklig över att huvudet spinner på högvarv så att det slipper behandla massa annat skrot.

För det är just där jag (-och du?) hamnar helt handfallen. Stirrar oförstående. För hur man gör när man inte presterar – det har jag aldrig lärt mig hur det går till.

I små korta intervaller lär jag mig. För man blir bra på det man övar på!

Min mamma är särskild. Alla är vi särskilda men jag blir så förundrad... Mina föräldrar tog hand om mina hundar idag (– All Hail! Gudagåva och stora tackskakarhanden för det) och när utbildningen var klar blixtrade jag och min Mioubil till Tjörn där föräldrarna bor för att gå en långis med vovvarna.

Vi gick upp på Kuballe Vette! I 15 år bodde jag här på Tjörn - alldeles nedanför en fornlämning, ett kulturminne, bronslämningar och offergåvor från 1100fKr! I 26 år har jag sprungit omkring på jorden utan att känna till Tjörns högsta punkt och en av världens vackraste platser! Här knatar man runt och tror att Ramberget är något att sitta och dingla med benen på liksom...Helt plötsligt var det gött lätt att leva just nu. Och inte göra nåt alls – utom att glo då.

”Haha, varför har du aldrig tagit upp mig dit?” Frågade jag mamma och fick som svar att 'där har jag bara varit en gång'. De har bott här sedan 1978. Men det är klart, smaken är olika. Hon tycker om att plocka svamp – jag tycker om att glo på utsikten och äta fika.

Mamma avslutade förundringsseansen med att läsa en saga för mina systersöner i småskoleåldern som sover över. Den handlade om tio små tomtar som var och en dör genom att kvävas i gröt, drunkna i glögg, brinna upp, spetsas av istappar och få sin hjärna utkladdad på en gardin.

Som sagt, särskild var ordet.


Min pappa har bondat med Siv idag. De har grävt upp potatis.

Nu skall jag trycka in en låtkoreografi tills utbildningens andra dag imorgon. Ses igen tisdag 6 september – kolla hemsidan info om var och när höstklasserna ligger! CxWorx kommer att bli som en enda stor smaskig godispåse för oss att hugga in på.

Siv och Rambo hälsar från sängen.

Länk till info om fenomenet gravröse som finns på Kuballe Vette


Klem og Kos

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post37

Sjukskriven tills 5 september :-(

Augusti 2011Posted by Christel Tue, August 09, 2011 15:57:17

Jag blev sjukskriven idag pg.a en utsliten handled och ett knepigt blodtryck.
Har varit bra snurrig det senaste och hoppas kunna fixa detta med lite vila och lite fix av trycket så att vi kan få lite pump i vår Miouvardag!
Jag kommer att vara från er tills v36 startar - 5 september 2011.
Massagemottagningen kommer att öppna igen onsdag 7 september 2011.

Då drar vi igång med en härlig höst och massa kärlek!
Kyssar

  • Comments(2)//blogg.miouconcept.se/#post36
Next »