Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Mitt Svällande Ego

September 2011Posted by Christel Thu, September 29, 2011 11:08:44
 

Jösses Amalia vilket galet bekräftelsebehov jag skuttar omkring med! Och du med? Det blir värre de dagar jag vaknat på helt fel sida och kanske att jag inte har nån ost hemma eller att jag inte har råd att köpa mjölk eller när tröjan skaver och skorna gått sönder och sedan tappar jag mackan i golvet. My gosh – bekräftar du mig inte dessa dagar blir jag sjuk på riktigt.

Det är så korta avstånd i vår värld och så många att hämta feedback från att bekräftelsen med lätthet slår alla sockerkickar och alkoholrus på käften i kvickhet. Jag kan skicka ett sms och halvdö av längtan på att bli uppmärksammad med ett svar. En okommenterad statusuppdatering på facebook betyder att jag lika gärna kan gå under jorden och att alla har glömt bort att jag finns. Svaras det inte på mina samtal vill dom inte prata med mig just nu och förmodligen inte senare heller eller kanske aldrig mer!

Egot får en oproportionerligt fet plats i tillvaron och det är svårt att se något när egot fläskat ned sig bekvämt på röven framför nyllet på mig.

Då är det helt grymt hur yogan kan få tillbaka mig till VERKLIGHETEN . Där jag kan gå med eller utan syfte, i strävan eller menlöst tafatt sätta mig på mattan. Hitta och bekräfta mig själv i andetagen. Hinna glo på mina tår, studera mina ben – vidga min diafragma.

Vad får Dig tillbaka till verkligheten?


(Miou Koreografi ”Yoga Verkligheten” har premiär på Sportlife Stigs Center, Kungälv Centrum och Lindholmen vecka 40. Kolla på www.miouconcept.se för att se tider och mer information om koreografin. Ses där raring!)

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post46

Vi Experter

September 2011Posted by Christel Tue, September 27, 2011 16:16:13
Det är så härligt med folk som vet.

Som vet hur man fixar mina tänder, lagar min bil, som ger mig medicin, som klipper mitt hår, som lär mig om samhället, som håller ordning på mina gator, som masserar mig gosig och som drar ut gammalt skrot ur mina tankar.
Och i söndags kom jag efter intelligent frukostläsning (typ nåt gammalt ex av Elle Hår & Mode) att tänka på hur frisörer ofta har otroligt tråkigt hår. Min snubbe sade helt avslappnat att det väl är så: Dom som kan, dom kan redan så dom gör det liksom inte.
Tandläkaren röker, bilmekanikern kör skrothögar, läkaren är alkis, frisören har slitet, torrt och platt hår, läraren har inte uppdaterat sig på tusen år, polisen kör för fort, massören har själv inte gått på massage sedan 1972 och psykologen är tokig i huvudet.

Vi inom friskvård är praktexempel på hur expertisen mongar loss och går till fullständigt vansinne. Gruppträningsinstruktörer i den lilla, lilla eliten som har 20 klasser i veckan – som hjälper till obetalt och gör klasser på obetald tid och ställer upp och är lojala rakt in i väggen. Friskvården är en ung och oskyddad bransch där vi inte lärt oss värdet av kollektivavtal, av facket, av gemensam strävan och grundlöner – och där vi inte heller har lärt oss det som vi behöver lära oss om vi nu tycker att de ovan nämnda sakerna är förkastliga: d.v.s att då stå stark och ensam och verkligen Ta Betalt!

Vän efter vän. Bonk köttar de nyllet i väggen, eller i golvet då de inte orkar stå upp längre. När klasserna sedan länge körts på en bar och en burk rinnande koffein eller på tom mage. När deltagarna under år hyllat och beundrat och förundrats över denna människa som bara alltigenom inspirerar och lyser upp varje träningspass till någonting magiskt.

Friskvården skall göra oss starka – Ge oss!

Den skall ladda oss och mata oss med endorfiner, ork, styrka, mjölksyra, smärtfrihet, gapflabb och vackra silhuetter. Den skall inte bygga på det missbrukade ordet lojalitet och torka ut oss.

Och vi som vet - vi 'experter': vi måste vara noggranna med att både avnjuta och kommunicera essensen till våra deltagare, våra klienter och kunder. Vad det nu är vi är experter på.

Så om vi tar ansvar för att fylla på våra egna depåer kan vi också behålla våra lärdomar och vår expertis utan att det hela känns smaklöst och urvattnat.

Vi kanske kan börja med att visa oss sårbara och verkliga?

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post45

Needy Gal

September 2011Posted by Christel Sun, September 25, 2011 16:04:20

En liiten liiten förkylning har lagt sig över axlarna.

Tillräckligt för att göra mig förfärligt ynklig. Döden ligger och väntar i hörnet så tungt är det. Så jag andas lite ansträngt, suckar lite extra och gör jävligt många koppar te.

Sanningen är egentligen den att jag gillar att vara sjuk när sjuk betyder bara precis såhär. Som en nätt bakfylla, som en gnutta pms eller en ledig dag efter bara lite för lite sömn.

Då är beröring är underbart. En hand på axeln blir som värsta festen, glass smakar som kärlek i munnen - täcket är min intimaste vän.

Och är jag lite sjuk, då kan jag med låtsat befogat gny fram att jag nog måste se på en film till. Att dammsugningen nog får vänta kanske en dag eller två och hundarna får en klängig matte som petar och klappar och gosar tills det blir obekvämt och de får fly för att slippa mina 0,05 grader feber. Jag kryper upp på yogamattan och lägger mig i balasana och känner mig vansinnigt hälsosam, sjunker in i en hanumanasana och följer inga som helst regler om stabilitet.

Man är inge vidare bildskön domhär dagarna. Men Damn! va gött det är att bara gnälla fram lite hämtmat och en fleecefilt.

Tack Uppfinnaren av fleecefilten – jag och mina bihålor bugar av vördnad.

Big Luv /Needy Gal

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post44

SMACK MY FACE!

September 2011Posted by Christel Sat, September 24, 2011 19:31:57

Attraktion kan vara så mycket, men en sak är den alltid: In. My. Face.

Attraktionens lagar påminner mig om att jag är en del av någonting skitstort. Magnetism som drar mig och leder mig, men som också skjuter bort mig och tar avstånd från det som är mitt.

Ibland leder den mig samman med färger eller material som talar till knepiga delar av mig. Tyger som jag nästan vill äta och musik som får mina händer att skaka.

Och ibland för den mig samman med människor.

Någonstans i mitt syfte tror jag attraktionen föds – fri från vänskap med min intelligens eller i samklang med mitt liv. Den för mig bort från mina vägar och riktningar – förlänger strävan mot mina mål. Men den Ger mig Alltid. Aldrig så levande. När Spanda drabbar mig blir jag som kött, vätska, primitivitet. I de människor den kastar in mig i vill jag bo, leva, utnyttja och alldeles tydligt ser jag min del som en av djuren.

Jag vill ta. Jag vill Slita ut. Jag vill hämta det som är mitt och använda det tills det går sönder.

Ibland behöver vi dock stävja de drifter som fäller oss och slår våra nära på käften. Låta våra fötter stanna på jorden och väga av vår Spandas Rus och det vi tvingas ge upp för att rida på dess våg. Vem. Är. Du?

Men vilka är vi människor att bestrida dom krafter som får oss att smälta? Hur väger vi det ena mot det andra när vi inte längre går fram utan flyger?

Och gör våra val någon skillnad i slutändan? För vi måste välja. Eller...?


Vi ses i yogasalarna i veckan när vi nu kör Yogakoreografin ”Värme & Ljus” för sista veckan.

Var? Gå in på www.miouconcept.se och klicka dig vidare till träning & veckoschema. Sedan knäcker vi en ny koreografi när oktober landat.
Vilken? Gå in på www.miouconcept.se och klicka dig vidare till träning & terminsschema.

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post43
Next »