Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Feber i foten å män i flaskor

Oktober 2011Posted by Christel Sat, October 29, 2011 10:56:06

Idag skulle jag gjort högskoleprovet meeeeeen...det gör jag inte. Haft en töntig hosta i veckan och såndär feber som gör att fötterna gör ont när jag går. Steg steg steg aj aj aj aj aj aj aj aj aj aj...

Och jag vet inte om det är att jag har blivit vuxen och kommit på att man kanske skulle ta hand om sin kropp istället för att sitta inne och fylla i formulär i feberångor i åtta timmar...Eller om det bara är att jag den senaste tiden visat sig vara en riktig FuckUp som försover sig, inte betalar någonting i tid, missar saker, struntar i saker och allmänt beter sig som skrot.

Men jag tänker att det ju är bättre att gå från att vara en duktig flicka till nån som inte har koll på nåt när man är 26 – än när man är 36 och har familj och massa hus och bilar och lån. Även om beteendet helt uppenbart borde kommit för 10 år sedan. Jag var liksom för upptagen med att vara bäst då så jag hade inte tid att ställa till det.

På hösten händer massa prylar. Vi inom friskvård har haft Super Saturday och mängder av utbildningar, Event för Rosa Bandet och Blå Bandet, massa Yogaworkshops, Nia Yoga & Dansfestival i helgen som kommer och Best of the Best, The Convention och Fitnessfestivalen väntar ännu innan jul. Det är som en godispåse med inspiration och styrka och jag önskar att jag var rik som ett troll så att jag kunde delta på allt.

Tills den dag jag blir det (jaha....DEN dagen) får jag gräva runt på nätet och plocka tips och idéer från alla kreativa hemsidor och youtube, titta på träd å plaska i pölar för att ladda hjärna å tassar.

Skönast av allt just nu är hur jag kan hämta inspiration från människorna jag möter. Er. Ni som bjussar mig på nåt, som möter mig i kassan på Coop, som snackar sönder mina öron, som har egon större än leendet, som är små som smurfar eller bara ni som går förbi utan att se mig. Ni kan ge mig det där sista fröet som behövs för att skapa nästa koreografi eller låtlista. Och när man har ett sånthär envist feberhelvete som jag har haft i fyra dagar upp och ner behövs det ett helt gäng frön för att få till det – och lite yoga :-)


Denhär veckan har jag mött särskilt många trevliga människor. Tänk om man kunde ha dem allihop i en liten ask...

Klicka på mig: Ein Kleiner Mann in einer Flashe


  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post51

Sorg och bekymmer?

Oktober 2011Posted by Christel Wed, October 19, 2011 22:27:48

När livet lagt sig till rätta. När jag hinner både äta och sova och se. När mina relationer seglar jämnt och jag hinner med dem - då ser jag till att slå tillvaron på käften med en påk så att allt kan bli hanterbart miserabelt igen.
Kaos Deluxe Ces't Moi!

Men jag skyller på att det ligger utanför min kontroll. Det har skett en personlighetsurbanisering. Min kropp har dammsugit Göteborg på förlorade själar och samlat dem inuti mig för en katastroffest. De senaste fem veckorna har dom härjat runt. Jag beter mig som ett as och allra helst mot dem jag älskar mest och jag funderar över *Den man älskar agar man* och tänker...fan heller. Här agas inte.

Jag har förlorat min största kärlek för alltid och det är helt galet. Att jag skulle vara ledsen eller känna ånger är en underdrift - en del av mig har trillat av och jag är inte värd nåt annat, jag vet det.

Tills allt kaos lugnar sig och jag behöver sätta igång nästa för att inte tvingas möta lugn och frid hoppas jag att vi stävjar kaoset med köttig träning tillsammans! Vi ses bland vikter, koreografier och på yogamattan. Där kan vi bygga KÄRLEK som i sig bringar ro.

Tills dess:
Florence and the machine - Shake it out

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post50

Ett riktigt Kötthuvve

Oktober 2011Posted by Christel Sat, October 15, 2011 09:39:55
Jag är verkligen ett riktigt hövve.
Ibland är jag världens elakaste, kallaste och mest onåbara i världen. Isdrottning. Som en lyktstolpe. Då gör jag överlagda, genomarbetat skadande saker och driver saker till sin spets.
Vilken tur att det inte finns dödsstraff på att vara känslokall.
Och att det finns flera yogapass att gå på i Sverige om lördagsmorgnarna!
Så vi kanske ses om 40 minunter på Sportlife Stigs Center? Clara skall få snacka hål på mitt lilla isskal och göra mig till en mumsig barbamama!

På vägen dit lyssnar jag på:
Etzia - Act Simple
Azealia Banks - 212

Skriver nåt smart när jag är gosig igen.

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post49

Sopsorteringsdjävulen

Oktober 2011Posted by Christel Wed, October 05, 2011 22:41:03

Jag är uppväxt på Tjörn där kutymen är Sopsortering in i Döden Amen. Mina föräldrar har sedan jag var liten haft en hel värld under diskbänken där man sorterar hårdplast, metall, pappersförpackningar, brännbart, glas, batterier, pantburkar och kompost i varsinn bytta. Fullkomligt logiskt - och ordningssamt vackert för en obotlig perfektionist som jag (Alla saker blir nya saker ju! Det är så smart att jag ryser av välbehag).

Därför var det som en ny värld för mig att flytta hemifrån vid femtion års ålder när folk fullkomligt struntade i sopsortering. Det var ingen prio. Det var plåtburkar och blöjor i samma påse! Det slängdes komposterbara grejer tillsammans med smörpaketen! Ganska bekvämt, fast liksom FÖR provocerande för mig. Jag såg - och ser än idag - världen sakta gå under framför mina ögon när jag kommer hem till folk som inte sopsorterar. Jag ser framtiden från Wall-E när jag tvingas slänga något hos dem. Jag vill hellre skölja ur och vika ihop de tomma förpackningarna - och allra helst därefter ta med mig dem till sopstationen istället för att bidra till djävulens verk och slänga allt i samma påse.

Jag vet. Det är sjukligt. Men jag blir personligen kränkt av dig som inte tvättar ur förpackningarna och skuttar iväg för att lägga dem fint i rätt behållare. Jag likställer dig utan tvekan med nazisterna, De Osmarta och samhällets lägre stående. Och bor du tillsammans med mig kommer du att få se mig rota upp de saker du tjuvslängt på fel ställe för att lägga det rätt. Efter att jag förtvivlat skällt ut dig.
Baglady - c'est moi!
I övrigt är jag nog ganska tolerant...?

Min snubbe kom just på att han skall baka bröd! Så inatt nån gång blir det nybakad brödkaka och film :-)

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post48
Next »