Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Håll i hatten - jag är provocerad.

November 2011Posted by Christel Mon, November 28, 2011 11:35:27

Jag fick höra häromdagen att det inte är mycket som verkar chocka mig. Att det är svårt att göra mig obekväm och förvånad.

Men jag vet inte jag. Det finns en handfull saker som fortsätter förvåna, chockera och provocera mig om och om igen och nu drar jag dem alla på en gång så har jag det gjort.


Det är alkoholister – kort kapitel egentligen – uppväxt med dem, trött på dem, ingen sympati för dem. Sjuka eller inte, tillfångatagna av beroendet eller inte, just nu i mitt liv finns det inget utrymme för dem så jag låter dom lalla runt för sig själva utan att känna mig skyldig dem. Någon dag om ett tag kanske dom är mindre provocerande och att jag då går till att tycka synd om dem, alternativt utnyttja dem allt jag orkar för att ta tillbaka något i gengäld för dom förlåt som aldrig kommit och aldrig kommer att komma.


Det är trångsynta människor. Ovilliga att vidga vyerna bara lite. Som om de levde i en grävlings tunnel har de synen på människor efter raser. Trötta, urvattnade argument avlöser forntida uttryck som hottentott, blåneger och begreppet turk på alla från icke troende muslimer till barn från balkan. Om det ändå fanns IQ på burk.


Det är antifeministerna. Både de manliga och kvinnliga. Hur kan ett ord som feminist vara så laddat med skit? Det är ju ett ord med så fantastisk innebörd! För helvete, vill jag hötta med näven och förklara hur mångfacetterad den feministiska kampen är, hur många sorters feminister det finns. Vilken grym opinion vi kan bilda om vi tillsammans vill förändra världens galna, destruktiva patriarkat – förändringen som vi alla vinner på. Även om det till en början kan betyda att mannen måste ge ifrån sig lite av sin medfödda räkmacka. Kärlek - eller? Hur orkar dom obsessa om att det finns kvinnor som rasar över retuscherade bilder på reklampelare med lättklädda kvinnor när det inte rasas över lättklädda män? För att de lättklädda männen ÄR inte den feministiska kampen. Den lättklädda mannen är inte patriarkatets offer eller förlorare. Likväl som tjejen på bilden inte är feministens motståndare eller fiende. Det som det protesteras över är PRINCIPEN. Utfallen handlar inte om en reklam. Det handlar om en struktur, ett maktspel, en objektifiering. Och det förstår ni väl? Det handlar inte om jag att och mina feministiska vänner är för fula, håriga, snaggade, flanellskjortbärande, avundsjuka eller mensiga.

Och absolut inte att jag inte får ligga. Vill jag ligga så ligger jag, tro mig.


Det är de bittra. Dom som har bitterheten och gnället som sin latenta vän. Någonstans tidigt i livet gick det fel. Det som borde vara ett resultat av obetalt slit eller hemska orättvisor är istället sedan länge någonting som de kramar om som ett personlighetsdrag. Äter man ute är maten äcklig och dyr, går man på teater är personen framför för lång, musiken för hög, aktpausen onödig och tanten bredvid luktar illa. Äktenskapet är fruktlöst, jobbet är hemskt att gå till och vännerna är inte kloka, för att inte tala om kollegorna. Man vill inte gå på festen men absolut inte stanna hemma, livet är ett slit och allt är åt helvete hur mycket solen är lyser. Solen är ju likväl tamejfan för skarpt lysande när den väl orkar skina.

De bittra dansar även martyrdansen varje gång det är möjligt. Talar om för dig hur sakerna är. Dom om någon verkar ju veta.


Och så är det byggarvärlden. Inte dom som bygger hus. Dom som bygger muskler. Näjmen oj va konstigt tänker gemene man, du är ju en del av gym – och friskvårdsvärlden, är du emot dig själv? Nej. Jag är emot att jag och mina endorfinälskade, träningsglada medmänniskor kopplas ihop med idioter. Att preppa kroppen med steroider, trycka upp skit med sprutor, snaska kapslar med skrot och sedan tävla i vem som kan ta upp steroiderna bäst – muskelkontakt, teknik och dedikation är ju knappast någonting som krävs iallafall. För låt oss fejsa det; Göteborg med omnejd är ett köttigt gött mecka för dig som är sugen på tjurnacke. Kappmuskler från helvetet. Det är OMÖJLIGT att ha en chans i en Body Buildingtävling utan att göra det. Det GÅR inte. Säg inte emot mig. Det går inte. Visst -du kan vara med om du vill - betala pengar för att vara med och tävla ärligt, det går förmodligen alldeles utmärkt, men du får ingen placering och du bidrar då även till branschens charmiga fortlevnad. Och varje dag på gymmen runtom i stan ser jag dem som blev stora lite för snabbt. Varje dag ser jag blogginlägg och tips från killen som driver kampanj om ungdomars hälsa i Göteborg, vars företag växer i samma takt musklerna gjorde när de började skjuta fart – fantastisk förebild? Verkligen. I samma värld finner vi allvarliga ätstörningar, självsvält, efedrin och diton för att deffa, lavemang, tömningar, vätskedrivande, pulver på kapslar på tabletter på piller på fan och hans moster. Jag tänker inte ens sätta igång med listan av biverkningar.

Tack Gud för att LesMills-kvartalen för regionens gruppträningsinstruktörer i år är borta från Svenska Mässans Fitnessfestival & Luciapokalen. Healthy Business my ass.

Koppla inte ihop mig med dom. Koppla inte ihop någon med dom. Deras värld har ingenting med friskvård att göra, men likväl accepteras det och tillåts. Förmodligen för att det skulle bli ett hell att kämpa emot det och den starka värld det kommer från. Och mängder av förluster i träningskortsintäkter för gymmen. Pengar snackilurar! (Skall du hänga med? Nä! :-)


Likväl är det en mastig, underbar, blåsig dag i Göteborg. Jag är på glatt humör :-) Men det finns verkligen saker som sätter igång mig som en terrier mellan leendena.


Gå och lyssna på en av stans coolaste och mest välinformerade snubbar:

Låtar som matchar dagens blogginlägg :-)

Le Tigre - Hot Topic

Bob Hund - Skall du hänga med? Nä!

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post59

Dom viktiga frågorna

November 2011Posted by Christel Mon, November 07, 2011 12:11:35
Måndag. Vanligtvis en dag då man gräver ner nävarna i The Doings men idag mest en frågelåda.
Igår tvättade jag min bil fastän jag skall lämna in den på helrekond inför försäljning å där ingår mongoordentlig tvätt. Bara för att jag bubblade av frustration. Men idag har frustrationen kristalliserat ut sig i tusentals frågor. Dock utan svar. Hjälper du mig med smarta svar bjussar jag på kakor;

1. Om man vid 26 års ålder får ett rykte om sig att ligga runt, trots att man inte visste om att man gjorde det - skall man då:
a) dementera
b) arkebusera alla inblandade
c) leva upp till ryktet och börja ligga runt så mycket man orkar

2. Om man första dagen i skolan är asnöjd med att ha skaffat sin studentlitteratur och upptäcker att man skaffat fel böcker. Alltså allihop fel. Vad är det då tecken på?
a) IQn är för låg. Du kan gå hem och lägga ned dina skolplaner
b) Blä
c) kaffe?

3. Du kommer hem efter fyra dagar och halva lägenheten har ingen el. Badrummet e svart, köket har dött, kyl och frys är rumstempererade, spisen fungerar inte och all mat du köpte för dina sista pengar är förstörd. Så....man gör....vad?
a) köper en pizza
b) går och lägger sig
c) ringer fastis och bjussar på bullar som tack för att det bara tog sju dagar att få hjälp och att möglig gouda inte är så nasty som man kanske skulle kunna tänka sig.

Jag tänker mig att jag trycker på Reset för idag.
Nu byter jag sockar och låtsas som att jag precis vaknade. Yey! Sol.
Life´'s a blast.
Fram med yogamattan, ut med doggarna, in i skolan, hem å käka....okokta linser?
Kanske är skitgott.

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post53

Ensam Schmensam

November 2011Posted by Christel Wed, November 02, 2011 23:16:51

Jag är livrädd för att vara ensam. Det är tveklöst min största skräck. Jag vet inte riktigt vad jag tror kommer hända om jag blir ensam, eller vad ensamhet egentligen är. En brist på bekräftelse? Om jag inte socialiserar, umgås eller presterar inför någons ögon – finns jag då? Finnas gör jag gärna liksom. Du med antar jag.

Jag vill väl inte sitta där och sitta där....och sitta där i soffan helt själv.

Men om man som jag spatserar omkring i tillvaron och är rädd för att bli ensam blir ju väldigt många triviala småsaker livsviktiga. Gör jag fel kan jag ju komma närmre dendär hemskeliga Ensamheten! Gör jag fel kanske du gillar mig mindre, ogillar mig eller kan i förlängningen komma att hata mig. Men jag vet ju inte på förhand om du tycker att jag gör fel.

Så jag garderar mig med att lägga mindre värde i värden.

Så jag garderar mig med att bara gilla dig lite.

Så jag garderar mig med att använda dig som min ägodel.

Det är mindre ledsamt att vara mindre ledsen helt enkelt.

Så nöj dig för guds skull med att vara min vän – jag äter snubbar.

På tal om att bli äten: Brett Domino - What would you do (if a shark started eating you)

I Yogasalen är vi aldrig själva! Och nya yogakoreografin ”Raka Rör & Rörliga Leder” är fasligt skön! Möt mig i den på Sportlife Stigs Center tisdagar kl18.30, Kungälvs Centrum onsdagar 18.55, Lindholmen torsdagar 17.40 eller Partille torsdagar 19.40 fram till vecka 50 med start denna veckan.

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post52