Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Hysteri, inspiration och lite Candycandy

Maj 2013Posted by Christel Thu, May 30, 2013 10:45:35


Undertidenmusik: Blurred Lines - Robin Thicke ft. T.I & Pharrell

Förra helgen var som ett studiebesök två år tillbaka i tiden i mitt liv. Yoga Games hade den äran att infalla samma helg som Les Mills Kvartalsutbildningar i bl.a. BODYBALANCE™ och CXWORX™. Upp i ottan och svettig fram och tillbaka i stan med yogamattor, Give away bags, DVD-kit, tights, vattenflaskor och ZigNanos vid min barm. Lördag och söndag var liksom skapta för inspiration att både flöda in och tryckas in oavsett om jag ville eller inte. Jag var ömsom överväldigad, ömsom helt hysterisk och redo att ge upp och kila hem.

Yoga Games hade blivit ännu snyggare (!) och deras Market Place var proppad med underbara kläder från svenska Annas Saprema och underbara nyupptäckta norska märket Run&Relax (se det sinnesförvirrat sköna linnet jag har på mig på bilden ovan) Jag vill ha allt dom säljer. Därtill förärades Market Place med bl.a. grymma

3 Minute Egg” - multifunktionella yoga/träningsblock

Daily Greatness Yoga Calendar” - en strukturerade kalendrar för dig som vill konkretisera dina träning och eller din yoga.

Holistic.se” med t.e.x. supergoda kokoschips med muscovadosocker

YOGOBE.se” ett nytt initiativ till att prenumerera på yogaklasser på nätet – direkt hem till ditt vardagsrum. Ruskigt bekvämt och smart för oss som liksom har mer och fler att tänka på än bara oss själva – och får svårt att ta oss till gym och yogasalar när vi väl landat innanför ytterdörren på kvällen. Testa en månad GRATIS (Jag vet. Galet.) genom att gå in på deras hemsida och skriva in ”Johanna” i kodrutan vid registrering. Koden kommer ifrån Jira & Global Yoga's grundare Johanna Andersson – use n' enjoy!

Jag besökte klasser för bl.a;

Brock & Krista Cahill. Jag har inte tränat för dem innan. Dock finns det väldigt spänstiga bilder på dem båda att tillgå på nätet, så jag hade en föraning om vad som skulle komma. Deras klasser gick väldigt mycket ut på att ha väldigt hög musik, väldigt högt tempo, väldigt mycket coreträning och 75 -90% uppånedstående i armbalanser och handstående av olika slag. Dom var extremt kompetenta på att vara både rörliga och uppånedpå. Men vi talade kanske inte samma språk för jag lyckades inte varken höra vad dom sade, hinna med att göra sakerna dom visade eller riktigt förstå hur man skulle göra. Man är olika. Jag kanske är en trög brud. Jag plockade med mig kuliga asanakombinationer iallafall. Och Krista är läskigt lik min gamla barndomsvän Nathalie i Kristallbarn – både till utseende och röst.

Jonathan Monks. En sällsynt begåvning i att få folk att göra magiska saker utan att dom fattade hur det gick till. Han fick som vanligt helt vanliga svennebananas som mig och resten av det svettiga rummet att flöda obehindrat bara genom att rida på andetaget. Han har dessutom en mumsigt torr brittisk humor. Kick ass.

Guru Dharam Khalsa. Han kommer som vanligt in i vita jeans, sandaler med sockar i, turban och Dont-mess-wiv-me-skägg. 90 minuter Kundaliniyoga och en hel sal som säger ”Hram” 500 gånger och sprattlar som maskar liggandes på rygg (har maskar rygg, tänker du). Vi fick lära oss att anpassa oss till the Aquarian Age. Uppfriskande!

...Men missade tyvärr varma, starka, vackra Cecilia Gustafsson och hennes SOMA-klass lördag kväll då min kropp sade tvärnej efter nio timmars konstant träning. Darn...

Yoga Games Föraning och Bekräftad spaning:

Explosionsartad ökning från föregående år i antalet:

1. Malas (sällan har en byggnad innehållit så många pärlade halsband med tofsar)
2. Buddha Armband (Central snubbe, dendär Buddha)
3. Döskallar (Kali hade blivit alldeles till sig i trasorna om hon visste)
4. Färgglada tights (den som har flest mönster och färger på sina tights vinner)
5. Handståenden (Instagram har startat en sekt ”Vi som kan stå på händer på jättemånga sätt”)

Yogasverige har bevisligen gått in i en turkos, knallgul och rosa symbios av yogaBLING.

Lesmills-delen av helgen? BODYBALANCE™#61 är en flödande, mjuk klass som landar i kroppen med en gång, till skillnad från förra koreografin är den jämnare och tryggare – och om du så vill; enklare. CXWORX™#11 är ju såklart som vanligt (jag vet att jag säger det varje gång) den tyngsta hittills, där låt 2 är Lucifer själv. Musiken i nya CXWORX är bästa någonsin, på riktigt.

Och sist: Det kokar i Mious Träningsgryta! Jag har planer för klasser, nya träningsformer och företagssamarbeten vid sidan om plugget i höst och hoppas på att se er mer och oftare i salarna runtom i Göteborg. I sommar har jag kvar lite klasser sedan gångna vintern och våren och vikarierar samt hoppar in på en del annat. Fler och fler möter mig på Energikällan för privatklass i yoga, välkommen dit för att testa!

Om freakin' Namaste, y'all!  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post103