Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Ge ditt barn rörelsen!

Juli 2014Posted by Christel Wed, July 02, 2014 23:07:06

Undertidenmusik: Stereo Total - Miau Miau (Exceptionellt bra att dansa hysteriskt till)

Till Er som välsignats med möjligheten att röra era kroppar.

Efter varje träningspass jag hållit, efter varje klass jag instruerat, efter varje löptur, varje långpromenad med hunden, hysterisk lekrunda med vännernas barn blir det än mer självklart. Rörelsen är en fantastisk gåva. Rörelsen är bara Din. Ta den.

Dansa till morgonradion hur sjutton som helst, rusa utför backen, klättra uppför kullen. Rörelse behöver inte heta träning, rörelse behöver inte vara släkt med sport, och inget av det behöver vara inomhus, uppstyrt, med stänger och plattor och band och remmar eller i särskilda kläder. Ta rörelsen medan den finns.

Den kick och den lycka som Din kropp ger Dig som tack är inte bara biokemiskt fascinerande och vetenskapligt bevisad, den är kick ass och kan få dig att flyga i tanke och fysik! Den målar ditt inre med energi, smörjer dina leder. Den får dig en nivå upp, ren från skiten under.

Jag önskar alla små nykomna knytten i denna värld rörelsens magi. Rörelsen som lilla filuren kan uppleva genom att vandra, cykla, springa, sporta, leka, dansa, rida och alla tusen andra sätt att använda kroppen. Där utveckling blir oundvikligt. Där successiv styrka och kittlande, pirrande signalsubstanser fladdrar runt i barnets inre. Som klappar dess själ och vaggar dess sinne till ro i efterdyningarna. Där kan varje unges resa gå så fort eller långsamt den vill. Möjligheten att klara av. Tänk vilken kraft du ger det barn som får utlopp för sina energier på ett sätt som ytterligare bygger upp dem. Där tyngder och svårigheter, likväl som glädje och lycka kan röras ut genom kroppen – bara för att ta sig tillbaka in, förvandlat, slipat. Ett verktyg. Ett redskap för att hantera, värdera och begrunda. Rörelsen, den nyckel som länkar tron, köttet, dynamiken och kärleken till varandra utan att kräva flykt, hukande eller förnekelse. Rörelsen, som stärker, läker, gungar, lockar barnet till livet.

Ge ditt barn rörelsen.

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post119