Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Möt henne

Augusti 2014Posted by Christel Tue, August 12, 2014 19:15:06


Undertidenmusik: Hozier - Arsonist's Lullabye

I två månader har jag fått världen kastad i mitt ansikte. Jag har bara kunnat äta upp allt som flugit min väg. Jag har tagit bekräftelse med fuckups och tryckt ihop dem och tuggat i mig det utan att tänka. Matat in. In. In. In. In.

Först Malta och bil och flyg och hav och väder och någonting annat. Där jag yogade i parkerna och på balkongerna och läste böcker och struntade i att titta på saker jag borde.

Sedan mängder av klasser och peppande och rusher och adrenalinpåslag och spinning och yoga och pilates i timmar varje dag där jag mötte personer som gav mig energi (NI UNDERBARA DELTAGARE!), och som JAG kunde ge mitt allt till. Mitt ALLT.

En separation som slet upp, slet av, rev ned, förstörde, avslutade och avslutades i tempo, omslag, hjärta, smärtor och tårar. Men nyheter. Men tårar. Nytt för att det var det enda valet jag kunde ta.

Klubbar på dagarna, på kvällarna, klubbar med nya ögon, nya rörelser, nya drinkar, nya toner, nya beats.

Fester och fester och fester och ännu en fest där allt välkomnas vara dimmigt, suddigt, åt helvete, underbart.

Förälskelse i allt. Dofterna, farten. Värmen. Människorna, allihop – särskilt några men allihop. Livet bekräftade mig.

En festival som började blött och sedan fylldes tills den vätt ned allt och jag kunde simma i musik, händer, regn, filmklipp, foton och mängd. Bli bitchslappad och bortdomnad och slutkörd och sedan göra om allt bara några dagar till. Bara lite till. Tillfredsställelse utan att behöva lyfta ett finger.


Och sedan var det slut. Semestern fortsatte men festen var slut. Kulturkalaset började men färgerna var borta. Vänner började jobba, åka bort, åka hem, försvinna för alltid, glömma av och gå vidare och lämnad kvar i min väldigt fint bäddade säng (jag kan bädda så fint!) satt jag kvar utan att ha en aning om hur jag skulle förvalta allt. Utan sederande substanser och kickar och upp upp upp satt jag plant. Semestern fortsatte och jag kunde inte heller jobbajobbajobba bort allt som sederingen förlamat för jag var LEDIG och plötsligt är det dags att DEALA. Bearbeta. Allting skulle behöva smärtas, kännas och landa. Min ständiga enorma skräck. Mötet med känslor. Mötet med avslut. Mötet med besvikelser. Mötet med att bli bortprioriterad. Konfrontationen med den allra jävligaste: Mig Själv.


Det finns inget annat val än att sakta bromsa och komma tillbaka ned. Inte mer upp. Jag har sprungit allt jag orkar i tre dagar för att hålla kvar tempot men allt jag möter är min egen fart och vinden – inputen har slutat att flyga mot mig. Det kommer ingenting min väg, och jag kan inte springa ikapp det. Snälla, Inte Sluta, inte ännu! I min säng sover nu ingen utom jag. Noll andra. Ensam. Det är inte ett mörker – förstå mig rätt. Det är inte depression, det är skräck och ovilja och lalalalalala fingrarna i öronen och ögonen stängda.

Festen är över men semestern fortsätter. Tack löpning, tack yoga, tack Rambo underbara hund (!), tack vänner som hör av er, svarar, tack foamroller, tack meditation, tack uppsjö av podcasts som kan bromsa mig. Varje minut sedan jag vaknade i söndags har varit förjävlig. Det är bara att tugga i sig och gå vidare.


Släpp. Taget. Landa. Möt henne.

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post121