Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Pilateskurs & Yogakurs våren 2016, start vecka 8

Kurser & WorkshopsPosted by Christel Fri, January 01, 2016 19:35:20
DIN vår - Din utveckling!


Vi utforskar rörelseglädje, styrka, stabilitet och flexibilitet i två separata kurser under våren. Du kan välja att gå den ena eller båda två då de ligger efter varandra under torsdagskvällar! Kurserna hålls på Artistique Dansskola i Svenska Balettskolans Lokaler på Selma Lagerlöfs Torg 19, Hisingsbacka

Din instruktör i dessa kurser är Christel Olofsson, som sedan 10 år är en inspirerande och energisk instruktör i ett tiotal olika träningsformer. Särskilt Pilates & Yoga har hamnat henne närmast om hjärtat.

Pilateskurs
- 10 tillfällen våren 2016 på Artistique.
- Kursstart v.8: Torsdag 25 februari 2016

(Kostnadsfritt "Prova På"-tillfälle v.6: Torsdag 11 februari kl.19.00-19.45)
- Torsdagar kl.18.45-19.45
- 800kr


All vår styrka utgår från kroppens kärna! Mage, rygg, axlar, bäcken & höfter står i fokus under våra stärkande, kontrollerade övningar. Vi förbättrar vår stabilitet, hållning och rörlighet. De många repetitionerna ger dig tid att utföra övningarna korrekt efter dina möjligheter och din nuvarande fysik. Vi bygger upp vår vilja & strävan, lär oss orka med hårt arbete genom en träning som läggs på den nivå som passar Dig. I salen guidas du rätt genom alla delar med ord, händer och spegling.

Varje kurstillfälle kommer att bestå av:
Kvällens unika tema med fokus på en särskild muskelgrupp
Uppvärmning & Andningsteknik
Rörelser i sagittalplan, rotationsrörelser & isolerings- och stabilitetsövningar
Nedvarvning med längande övningar

Yogakurs
- 10 tillfällen våren 2016 på Artistique.
- Kursstart v.8: Torsdag 25 februari 2016

(Kostnadsfritt "Prova På"-tillfälle v.6: Torsdag 11 februari kl.19.45-20.30)
- Torsdagar kl.19.50-20.50
- 800kr

Vårkursen erbjuder en fysisk yoga som känns och utvecklar. Vi kommer att utmanas i positioner som ökar vår rörlighet, lär oss komma ned i tempo och som stärker oss inifrån och ut. Yogans grundbetydelse handlar om Union och under dessa 10 veckor skall vi således lära oss skapa en union av vår andning, våra tankar och våra fysiska prestationer. Yoga är inte att bemästra positionerna till perfektion – Yoga är det du lär dig om dig själv och din utveckling under tiden. Deltagarantalet hålls på en nivå där Du som tränande får personlig guidning, peppning och fysiska justeringar för säker och smart träning.

Varje kurstillfälle kommer att bestå av:
Andningsövningar & kvällens fysiska & mentala tema
Uppvärmning
Styrkeövningar för din kärna
Explosivitet och statisk styrka för dina ben, ditt säte och dina höfter
Fokus på flöde där vi flätar samman övningar med varandra
Rörlighetsövningar för smidighet och öppning
Nedvärmning
Lugn och Meditation- Anmäl dig till 1 eller 2 kurser genom att klicka HÄR.
- Anmäl dig till "Prova på"-tillfället genom att Kontakta Artistique.Ytterligare Information

- Klasslängd: Både Yoga & Pilates är 60 min vardera
- Nivå:
För alla. Du behöver inte vara stark, vig, erfaren eller sportig. Kom som du är. Rörelserna löser resten åt dig!
Har du dock tränat yoga och/eller pilates i många år och söker stora fysiska utmaningar i styrka, rörlighet och balans gör du klokast i att boka en mer djupgående fortsättningskurs på annat håll.
- Förkunskaper: Inga
- Klädsel:
Mjuka, följsamma kläder som du känner dig bekväm i. Relativt figurnära så att kläderna inte hamnar i vägen för dig när du tränar! För stora och bylsiga kläder kan bli varmt och opraktiskt i vissa övningar.

Välkommen!

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post129