Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Det som definierar mig

Januari 2012Posted by Christel Wed, January 04, 2012 17:13:41

Jag minns alla filmer och serier som finns, där det är en karaktär - en gammal tant eller farbror som gått i pension men vägrar gå med på det. Som fortsätter gå upp samma tid, som fortsätter sätta sig på bussen, som fortsätter att gå till eller förbi jobbet varje dag, som fortsätter att presentera sig som den de alltid varit, som det de alltid gjort.

Såklart.

För varför skulle inte det vi gjort närmare tio timmar om dagen, eller praktiskt taget dygnet runt i en evighet vara vår stora definition? Där vi fått uppmärksamhet, utvecklats, lärt in och lärt ut.

För min del pratar vi inte om några trettio eller fyrtio år på samma jobb. Men väl i samma sammanhang så länge att jag glömt hur det är att inte vara där. Det som varit min presentation, det som min mun rabblar upp av sig själv när jag skakar din hand.

Så då är det väl dags egentligen, innan jag slutar reflektera helt – att nu skall min presentation låta annorlunda. Kanske helt och hållet, eller bara delvis.

Så det är väl dags – innan jag som en av mina vänner presenterar sig som någonting han aldrig varit, innan jag som en annan av mina vänner presenterar sig som någonting hon var för längesedan.

Så det är väl dags - innan jag är dendär tanten som vägrar erkänna sin pension som växte ur sig själv och sitt liv och som missade och aldrig hann och som blev ett med en orättvis förklaring om vilket som är hennes JAG.

Så det är väl dags – så att mitt egenvärde blir lika högt och värdefullt som det värde jag haft inom min yrkesutövning.

Så det är väl dags.

Jag menar - det enda jag vet är att jag kommer att bli gammal och pensionerad (jo, för det har jag och livet bestämt) ha ett gult hus & en hammock med blommiga dynor. Då kan jag väl inte sitta där och längta till jobbet heller.

Tills allt faller på plats ger jag värde åt rutiner jag aldrig hunnit med förut. Det är galet vad livet kan innehålla om man bara vill! Visste ni att man kan ha tid för sina vänner, ha tid att både laga mat och äta den, att hälsa på sin familj, att sova lite längre. För hell - Livet kan vara VÄRT att leva!

Så nu när vi kommit överens om att allt löser sig, testa att diska till denhär (lord, kommer det att gå undan!)

Dream Warriors - My Definition

  • Comments(1)//blogg.miouconcept.se/#post66