Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Lös problemet?

Mars 2012Posted by Christel Thu, March 29, 2012 00:47:57

Undertidenmusik: Cleo - Unusual Creates Confusion

Jag var efter en eon av tid på massage igen. Första gången hos Maria Neime på Goa Grepp i Kungälv. Före massagen redogjorde jag för min fysik så att Maria inte skulle behöva analysera och peta så värst innan vi körde igång: ”Min högra höft är högre, bäckenet är lätt vridet så att vänster sida av kroppen blir dominant. Starkare genomgående hela vänster sida men spänstigare och rörligare genom höger”.

Efter att jag sovit mig igenom 90 minuter av kärlek frågar Maria vad jag skall göra åt höftproblemet. Jag kliade mig lite i huvudet och förstod inte vad hon menade fastän jag väldigt väl förstod vad hon menade. Min höft e ju som den e. Vänster fossing har alltid varit bättre på att hoppa höjd och längd, på att balansera en asana och studsa i trappor, och höger har varit bättre på att ta hand om bollar. Ja, eller – bättre än vänster iallafall. Nåt annat är den inte så bra på faktiskt.

Plötsligt slog det mig att jag kunde lösa problemet. Jag står åtta timmar om dagen, plus timmarna i mitt eget företag å säger till folk att de skall lösa sina problem. Jag förvånas över hur folk blir förvånade av att de inte måste ha ont och ändå hade inte ens tanken slagit mig att mitt lilla problem är ett Problem. ”En kiropraktor eller en naprapat?” föreslog Maria.

Så jag bestämde mig för att göra nåt och bokade tid hos Mikael Nilsson på Helhetshälsa. Kraniosakral terapi. Säg det tio gånger snabbt om du kan.

Jag fick 60 minuter behandling och resten av dagen wobblade jag fram med lustiga höfter – tog på mig tröjan och körde armen rakt upp i lysrören, hällde upp kaffe 5 cm utanför koppen, tappade prylar och flinade tills jag gick och lade mig. Det kändes som att jag vandrade runt i en hoppborg. Om en månad går jag tillbaka och möter hoppborgen igen :-) (boka en tid du med – vem vill inte gå på tivoli och lösa problem samtidigt?)

Förra veckan sa min chef till mig att flytten till våra nya lokaler skulle ske en vecka där jag redan hade fått en hel hög med bokningar. Jag skulle ringa upp dessa kunder och boka om dem till en annan tid. Telefonsamtal är eventuellt min störta skräck, jag vill liksom dö lite varje gång. Jag gjorde som jag brukar göra när saker är helt fruktansvärda – jag sade ja och spelade sedan död. Om jag ignorerar problemet kanske det försvinner? Tyvärr inte. Så i måndags var det dags att lösa problemet. Jag höll i telefonen jättemånga gånger och ringde nästan en gång, men jag var bara tvungen att skura golven, skriva rapporter, göra listor och tvätta smutstvätt först och hoppsan så hann jag inte. Och tisdagen kom och oj va upptagen jag var med grejer och grejer och harrejösses i min gata vad jag vek handdukar långsamt så att hoppla var dagen slut och jag hade inte hunnit.

Idag tog jag tag i skiten på riktigt och ringde allihop och ingen av dem hatade mig! Några blev tillåmed glada att vi skulle få flytta till nya fina stället och att de skulle få komma dit.

Min hud är ett kapitel för sig. Tycker jag, precis som de flesta tycker om sin hud. Konstiga utslag, för stora porer, torra fläckar kommer helt oannonserat och t-zonen är kockobananas fastän det var väldigt längesedan tonåren tog slut. Vem har bestämt att huden på näsan skall vara ett land av överproduktion av junk? En dag kom jag helt revolutionerande på att jag kanske skulle ändra på något. Oyeah, ändring av något kan ju inte helt osökt leda till förändring av någonting annat. Så jag satte igång att använda produkterna jag själv gör ansiktsbehandlingar på mina kunder med. Sóley Organics. En helt grym serie hudvård från ett litet vackert företag på Island. Ekologiska oljor, handplockade örter, eteriska dofter. Lite lera från Eyjafjallajökull i fejset på söndagar, scrub med olivolja och krossade olivkärnor några gånger i veckan och fuktkräm med shea och nattljus. Jag går till sängs och luktar som Island! Långsamt blir huden min vän.

Prova själv – vi säljer serien på Energikällan Spa.


Hursomhelst – man kan lösa problem. Min snubbe påminner mig hela tiden när jag känner att jorden går under och vi förmodligen behöver göra slut för ett eller annat stort världsomvälvande problem. Som till exempel att vi inte tycker exakt samma eller att han hade sex innan vi träffades. Vi får väl lösa problemet säger han.

Vilket problem skall du lösa idag?

  • Comments(0)//blogg.miouconcept.se/#post72