Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Där Dom bor - The Movie

April 2012Posted by Christel Mon, April 09, 2012 10:07:31
Undertidenmusik: Maria Mena - Fragile

Varje dag är det långpromenad med vovvarna. För att det behövs för alla i vår lilla familj för att ingen skall flippa och få utbrott. Långpromenad är ett väldigt fint ord - jag ser framför mig hur man som hundägare går på löviga skogsstigar och skrattar med en golden retriever, man har en halsduk nonchalant slängd runt halsen och luften är frisk, det ploppar ned solstrålar mellan löven och man ser ut lite som Meg Ryan. Eventuellt Julia Roberts.
Sådär är det inte i verkligheten. Därför brukar jag slopa skogsstigarna (ni vet, alla skogsstigar mitt i Göteborgs Stad?) och dra evighetsvarv i Örgryte, Kålltorp eller Bagaregården.

På dessa promenader har jag ett låtsat bankkonto på sisådär tio miljoner kronor och går runt och spanar på hus. Varje hus tas i noga beaktning. Jag drar fördelar och nackdelar mot varandra. Kollar tomten, häcken, fruktträden, uppfarten, krukor och växter i fönstret. Jag köper tapeter i huvudet och bestämmer vad varje rum skall ha. Går från Funkis Heaven till Slott till Trähus och Eternitklumpar. Tänker på vilken trädgård det vore bäst att ha hund i. Kollar in grannar och planerar. Jag ser för mig att det nog finns några barn i randiga tröjor och lugg och att vi brukar måla tavlor och att dom förmodligen tycker att det är skitkul med puttekulor, domdär barnen. Mitt liv blir som en dramakomedi, alternativt ett drama om syskonkärlek. Jag älskar det. Fullständigt loss går jag. Jag bor i alla hus. Eller...kanske inte de med brunt tegel, barrskog och tallar på tomten och kaktusar i fönstren - jag har en själ och vill ogärna dö av depression.

I Örgryte är det roligast. Där gick jag förbi en park första gången för några månader sedan och insåg att parkhelvetet var en trädgård med lyktstolpar. DOM HAR EN PARK. Hallå. Huset med sju balkonger var inte ett 4-familjshus utan ett hus där en och samma familj bodde. Vad i hela friden gör man med alla rum? Man får väl avla barn tänker jag, och stoppa dom i varsitt.

Så jag går där i min egen film i mina stövlar och utan smink. Min jacka är trasig på fem ställen. Mitt fejs har vinterhud som med mina gener betyder lätt genomskinligt blålila med inslag av irriterat röd akne. Hundarna drar åt tre håll var och jagar katter och harar och de måste tvunget göra gemensamma breakouts och skrämma nån tant genom att skälla på en mops. Egentligen behöver jag klippa mig - men i min film har jag ett välmående smålockigt hår och om man skulle beskriva min uppenbarelse med två ord skulle det vara Mild och Intressant.

När jag var yngre hade jag väldigt svårt att skilja på filmerna och verkligheten. Asså - jag var inte desillusionerad, men jag jämförde mitt liv med min hjärnas filmliv i varje steg. Förstå att verkligheten blev jävligt deprimerande. Inga varmt gula linsfilter där liksom. Anna Mannheimer (fantastiska kvinna!) sade i ett TV-program nåt i stil med att vi tjejer ofta gjorde så, fick för oss att livet skulle vara som i filmerna och att vi på så vis gick miste om livet i sig.

Nuförtiden är det bättre. Jag har koll på att versionerna är meningslösa att jämföra med varandra. Ändå är det är en fantastisk gåva att kunna lägga lite rosa skimmer och leva ett annat liv genom att gå och vara ful på en trottoar. Hitta på lite.

Men när man tar skabbhissen ned från en skolådelägenhet där man bor svart i sjuttitredje hand är det ändå lätt att undra: Vad gör dom med alla rum?  • Comments(2)//blogg.miouconcept.se/#post73