Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Välkommen till Ingela

Juli 2013Posted by Christel Sun, July 07, 2013 12:16:36
Undertidenmusik: Ellie Goulding - Figure 8

Min frisör fick för sig att flytta till New York och jag hamnade i mitt sedvanliga speladödläge, jag väntade ut samtiden och lät håret bli som en hel liten värld. Som att det skulle falla av av sig självt om jag bara väntade ut det. Plötsligt en morgon vaknade jag och insåg att jag var tvungen att klippa mig och förmodligen redan igår.
Så jag bara tog första bästa salong med onlinebokning och tillgängliga klipptider ungefär igår tidmässigt fastän min inre gudinna viskade: "sämre idé". Jag motade de färgglada fördomarna. Man kan vara en frisör som är bra fastän man heter Ingela, Kicki, Lajla, Suzzi, Bettan eller Mimmi. Precis som att det faktiskt kan finnas fina kläder i en affär vars namn innehåller antingen ordet "Mode" eller "Fashion", fastän sannolikheten för att det är just fashion dom har därinne är lite liten. Det är ju hursomhelst befängt och politiskt inkorrekt på en och samma gång att ens tänka nåt annat.

Frisören hette Ingela. Ingela hade varit frisör länge. Alltså helamittliv-länge. Hon hade en stol på en uppdaterad salong i Östra Centrum och hon tyckte att jag var hjärtligt välkommen där jag satt i väntsoffan. Ingelas hår hade inte volym - det hade puff, hon hade inte någon tröja utan en raffig topp och hennes första kommentar efter välkomnandet var att jag hade en fräck frisyr. Det var svårt att ta henne på allvar då, för en kort frisyr som sedan växt ut, tvättats ren från alla produkter och ligger dött på hjässan är inte jättefräckt men vi är olika generationer och man tycker olika. Man skall inte klappa katten efter vinden i glashuset.

Väl i frisörstolen gav jag Ingela hennes förmodligen tydligaste förklaring genom tiderna. Den löd:
"Tänk dig att skiljelinjen går här" visade jag med händerna mitt på huvudet "Som ett diadem" "Allt bakom denna linje skall vara superkort, allt framför den skall sparas så mycket som möjligt - särskilt polisonger och lugg"
Alltså kort bak - längre fram. Facking solklart. Då tyckte Ingela att det blev lite krångligt och sade att vi tar en sak i taget och att hon har ganska speciella klipptekniker där man tvinnar håret och klipper som sedan gör att det blir bra. Sedan var Ingela borta. När jag vände mig om stod hon i andra änden av rummet vid tvättfaten och undrade varför jag satt kvar, det var ju tvättdags. Vattnet var kallt. Schampot luktade äckligt. Ingela tvättade min hårbotten med sina naglar. Aj.

Ingela började med att klippa av polisongerna och korta luggen. Men....Ingela, nu blev det väl fel? Resten var ett gissel! En kavalkad - ett frosseri av rent gissleri. Jag fick guida henne, som om hon var förståndslös. Korrrrt bak. Låååångt fram. Det var svårt. De andra frisörerna i lokalen sneglade nervöst åt vårt håll. "Himla fräckt alltså! Ditt hår! Tänk om jag hade klippt mig såhär! Då hade la mina vänner undrat om jag var helt galen!" Jag tror att Ingela gav mig någon form av komplimang. "Du, vet du? Du borde ju använda Urrrrbann! (läs: svenska mansnamnet Urban)". Urban vem? "Ja...ha?" Ingela undrade om jag använde Urban men vad jag visste kände jag ingen sån. Urban använde jag alltså inte.

Ingelas väldigt speciella klippteknik var samma sak som att tvinna och klippa för att tunna ur håret. På riktigt. Hennes specialare var alltså en urtunningsteknik använd av 110% av frisörkåren. När vi började närma oss slutet av vår absoluta krock över tycke, smak, ålders-och generationsskillnad ville jag bara gå hem och duscha av mig Ingela. Glömma bort Ingela. Jag var liksom ursinnig på mig själv för att mina fördomar hade bekräftats. Varför hade inte Ingela revolterat mot fördomen?! Brytit sig ur? Knytit näven och stolt blivit en bra frisör fastän hon hette Ingela? Eller bara gått en enda fortbildning efter grundutbildningen för sinnesjuka antal år sedan.

Urban var L'ANZAs Urban Molding Paste. Ingela ville fixa till frisyren när hon klippt klart. Jag har aldrig skådat större mängder hårpasta i en frisyr. Utan att blåsa håret. Mitt blåsvarta hår blev vitt. Med stora kakor i sjok. Sedan var Ingela klar. Femhundra kronor senare cyklade jag som en blixt hem och tvättade håret fem gånger på raken för att hitta skallen under pastan.

Ingela. Du var baskemej ingen höjdare.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Hannah Fri, July 19, 2013 12:26:26

Men, men, nej!
Åh jösses. Jag hatar att få fördomar bekräftade.
Ett riktigt sjysst frisörtips är Cybtekk ( http://cybtekk.se/ ).
Jag har klippt mig där de senaste två åren, hos en tjej som heter Hanna.
Hon är noggrann som fan och sjuuukt duktig. Även Fabio har klippt mig, men det var inte alls lika upphetsande..
Spring dit nästa gång vetja!

Posted by Charlott Mon, July 08, 2013 14:19:53

Ops...