Miou Concept Blogg

Miou Concept Blogg

Träning, Kurser och Grubblerier

Miou Concept är företaget som har träningspass för privatpersoner och företag runtom i Västsverige. Miou Concept drivs av instruktören, tränaren och läraren Christel de Lang och har ingen fast lokal: Vi huserar i ERA lokaler, gym, företag, danshallar, föreningslokaler, vardagsrum och gymnastiksalar i och runtom Göteborg, Lerum & Alingsås för att komma dit DU är. Träning kan även beställas till privata sessioner/tillställningar i form av Personlig Träning, Möhippa, Fest eller för er i Seniorföreningen eller Föräldragruppen. Lev aktivt - lev lätt!


Din Höst 2015, Din Träning - Pilates & Yoga i kursform på Hisingen.

Kurser & WorkshopsPosted by Christel Wed, July 29, 2015 09:37:00

Christel är en inspirerande och energisk instruktör i en rad olika träningsformer. Christel lever och andas träning! Genom enkel pedagogik och rörelsekärlek leder hon sedan 10 år nybörjare såväl som vana idrottare/elitidrottare genom träningspassen - för starkare muskulatur, bättre kondition och behagligt lugn. Under åren har särskilt två träningsformer hamnat henne närmast om hjärtat: Pilates & Yoga. På Artistique Dansskola i Svenska Balettskolans Lokaler på Selma Lagerlöfs Torg 19/ Hisingsbacka tränar vi tillsammans i luftiga och ljusa lokaler.

Läs mer om kurserna nedan – och välkommen på kostnadsfria Prova På-tillfällen! (Info om anmälan, tider & priser finner du längst ned!)

Pilateskurs
10 tillfällen hösten 2015 på Artistique. Kursstart v.36: Torsdag 3 september 2015

(Kostnadsfritt "Prova På"-tillfälle v.35: Torsdag 27 augusti kl.19.00-19.45)


All vår styrka utgår från kärnan i kroppen! Mage, rygg, axlar, bäcken & höfter står i fokus under våra repetativa och kontrollerade övningar. Vi ökar vår stabilitet och förbättrar vår hållning för att även mynna ut i en ökad rörlighet. Här får du tid att utföra övningarna korrekt efter Dina möjligheter och din nuvarande fysik.
Här bygger vi upp vår vilja och vår strävan, samt lär oss orka med hårt arbete genom en träning som läggs på den nivå som passar Dig. I salen är vi såpass få till antalet att du guidas rätt genom alla delar med ord, händer och spegling.

Varje kurstillfälle kommer att bestå av:
Kvällens unika tema med särskilt stort fokus på en särskild muskelgrupp
Uppvärmning & Andningsteknik
Rörelser i sagittalplan
Rotationsrörelser
Isolerings- och stabilitetsövningar
Nedvarvning med längande övningar


Yogakurs
10 tillfällen hösten 2015 på Artistique. Kursstart v.36: Torsdag 3 september 2015

(Kostnadsfritt "Prova På"-tillfälle v.35: Torsdag 27 augusti kl.19.45-20.30)

Vi ger oss i denna sköna höstkurs in i yogans fysiska värld. Vi kommer att utmanas i positioner som ökar vår rörlighet, lär oss komma ned i tempo och som stärker oss inifrån och ut. Själva ordet yoga betyder union och under dessa 10 veckor skall vi således lära oss skapa en union av vår andning, våra tankar och våra fysiska prestationer. Yoga är inte att bemästra positionerna till perfektion – Yoga är det du lär dig om dig själv och din utveckling under tiden. Deltagarantalet hålls på en nivå där Du som tränande får personlig guidning, peppning och fysiska justeringar för säker och smart träning.

Vad får du ut av denna kurs? Ja, vad vill du få ut av den? Kanske söker du ett ökat lugn, en starkare kropp, smidighet, bättre kontakt med ditt andetag, smärtfrihet, psykisk eller fysisk rehabilitering eller ökad självkänsla? Välkommen, vi tar oss dit tillsammans!

Varje kurstillfälle kommer att bestå av:
Andningsövningar & Presentation av kvällens unika fysiska samt mentala tema
Uppvärmning
Styrkeövningar för din kärna
Explosivitet och statisk styrka för dina ben, ditt säte och dina höfter
Fokus på flöde där vi flätar samman övningar med varandra
Rörlighetsövningar där du ökar din smidighet
Nedvärmning
Lugn och MeditationDu behöver inte ha testat Yoga eller Pilates tidigare

Du behöver inte vara stark, vig, erfaren eller sportig. Kom som du är. Rörelserna löser resten åt dig!

Dessa 2 kurser är fristående från varandra men det kommer att passa utmärkt att gå båda två, för dig som vill ge dina torsdagar en skön helhet! De är båda i samma lokaler, i samma sal.

Kurslängd:
10 veckor
Tid Pilates: Torsdagar kl.18.50-19.50
Tid Yoga: Torsdagar kl. 20.00-21.00

Klasslängd: Både Yoga & Pilates är 60 min vardera
Nivå: För alla
Klädsel:
Mjuka, följsamma kläder som du känner dig bekväm i. Relativt figurnära så att kläderna inte hamnar i vägen för dig när du tränar! För stora och bylsiga kläder kan bli varmt och opraktiskt i vissa övningar.
Förkunskaper: Inga

OBS!

Kostnadsfritt "Prova På"-tillfälle v.35 Pilates:
Torsdag 27 augusti kl.19.00-19.45

Kostnadsfritt "Prova På"-tillfälle v.35 Yoga:
Torsdag 27 augusti kl.19.45-20.30

Anmäl dig GÄRNA till "Prova på"-tillfället genom att kontakta Artistique:
Kontaktuppgifter


Anmäl dig genom att klicka HÄR


PRISER
vid anmälan: (kursstart torsdag vecka 36)
En
bestämd kurs 800:- / 10 veckor á 60 min.
2 kurser = 100:- rabatt
3 kurser= 200:- rabatt
TIPS: Välj tex 3 olika kurser och bli VIP Motion kund! Då kan du träna på alla motionspass, t.ex. Pilates, Yoga, Zumba och Dancin`G.
(Skriv i din anmälan vilka kurser du vill gå)
Maxpris 2000 kr för VIP MOTION.

Drop in: 150 kr/ klass.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.